Місто Ланівці зайняло почесне 2-ге місце у Всеукраїнському конкурсі серед громад-членів Асоціації міст України «Міста, дружні до дитини»

Опубліковано:
16 Березня, 2018

Асоціація міст України в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) за підтримки USAID з метою збору кращих ідей та існуючих практик створення середовищ, дружніх до дитини, впровадження кращого досвіду врядування, що враховує бажання дітей та зручні умови їх життя (особливо дітей, які потребують інклюзивної освіти, мають проблеми з обмеженням у пересуванні та прагнуть мати безбарʼєрний життєвий простір); поширення кращих ідей та практик серед громад України як таких, що рекомендовані та можуть бути впроваджені на локальному рівні, протягом січня-березня 2018 року провела Всеукраїнський конкурс серед громад-членів Асоціаціїміст України «Міста, дружні до дитини» (далі ‒ Конкурс).

Конкурс проводився за двома номінаціями: «Краща ідея дружнього до дитини міста (селища, села)» та «Краща практика дружнього до дитини міста (селища, села)». У першій номінації було подано на розгляд 59 проектів, у другій ‒ 81 проект/ Усього на Конкурс було подано140 проектів з усіх областей України.

Під час оцінювання, крім змістовності опису діяльності у рамках проекту, його ресурсного забезпечення, довготривалості результатів та якості оформлення, враховувалось значення проекту для всієї громади, новизна та залучення різних джерел фінансування.

У номінації «Краща ідея дружнього до дитини міста (селища, села)» почесне 2-ге місце здобуло місто Ланівці Тернопільської області з проектом «Зробимо життя щасливим для дітей». Керівник проекту – Зубрицька Тетяна.

Метою проекту є реалізація дитячого розважально-пізнавального центру під назвою «Дитячий Світ» з комплексом послуг для населення, а також проведення культурно-масових заходів. Також проведення різних акції на допомогу дітям з малозабезпечених сімей, дітям з обмеженими можливостями та дітей, що перебувають під опікую та піклуванням.

Проектом передбачається надання комплексу розважальних послуг споживачеві, які включають в себе:

-м’яка ігрова кімната (дитячий садок на годину);

-розвивально-пізнавальна кімната, де будуть використовуватися розвиваючі ігри, що сприятимуть розвитку логіки, фантазії та пам’яті у дітей;

-розважальний комплекс (замки, гойдалки, каруселі, надувні гірки, батути, дитячий електропотяг, радіокеровані моделі);

-кімната для проведення культурно-масових заходів (виставки робіт, творчі вечори, конференції і т.п.);

-кінотеатр;

-дитяче кафе на 30 посадочних місць.

Також інформуємо, що серед матеріалів Конкурсу члени Комісії відібрали 25 практик та 15 ідей, які будуть уміщені у друкований збірник Асоціації міст України та поширені серед авторів, громад-членів АМУ протягом року, а також розміщені в електронній версії на сайті АМУ.

Переможців Конкурсу буде запрошено на нагородження (дата та формат заходу уточнюються). Додатково будуть надіслані від АМУ відповідні листи.

Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України щиро дякує учасникам Конкурсу, а саме: м. Тернопілю, м. Чорткову, с. Великі Гаї, м. Ланівці  за участь, підтримку дітей та молоді, визнання їх ролі у розбудові громад та України!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #конкурс, #ланівці, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: