Більшість заяв Ляшка не відповідають дійсності

Опубліковано:
16 Березня, 2018

Лідер Радикальної партії, народний депутат України Олег Ляшко оперує здебільшого маніпулятивною та неправдивою інформацією у своїх публічних виступах. Такий висновок зробили експерти проекту «Дослівно», проаналізувавши виступи політика на телеканалі «112-Україна 12 лютого під час програми «Вечірній прайм» і 27 лютого під час спілкування з журналістами у кулуарах Верховної Ради.

Для аналізу експерти відібрали декілька фактів, на які спирався Олег Ляшко під час своїх виступів. З п’яти проаналізованих заяв політика одна була неправдивою, дві маніпулятивними, одна виявилась перебільшенням і ще одна – правдою.

 «Дивлячись на результати нашого дослідження, можна сміливо заявити, що специфічна подача фактів – коник Олега Ляшка. Народний депутат не цурається використовувати великий арсенал маніпулятивних технік під час своїх публічних виступів», – прокоментував результати дослідження голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

В рамках проекту «Дослівно» проходить фактчекінг заяв провідних політиків. Раніше було проаналізовано заяви Юлії Тимошенко, Володимира Гройсмана, Вадима Рабіновича, Міхеіла Саакашвілі, Олега Ляшка, Надії Савченко, Семена Семенченка, Арсенія Яценюка, Ігоря Гриніва, Сергія Капліна та Андрія Садового.

Заява

Факт

1

«Мінські домовленості» по сьогоднішній день ніхто не бачив.

 

12 лютого, програма «Вечірній прайм» на телеканалі «112-Україна»

Неправда

Тексти «Мінських домовленостей» 2015-го та 2014-го років були оприлюднені, зокрема й опубліковані на сайті президента України. Крім того, Комплекс заходів щодо виконання Мінських угод затверджений Резолюцією Ради Безпеки ООН.

2

На другий день (1 вересня 2015 року) наша фракція вийшла з коаліції.

 

12 лютого, програма «Вечірній прайм» на телеканалі «112-Україна»

Перебільшення

Дійсно 1 вересня 2015 року на засідання фракції Радикальна партія прийняла рішення вийти із коаліції. Проте офіційна заява РПЛ була оприлюднена у Верховній Раді лише у березні 2016 року.

 

3

Треба брати приклад з сусідньої Польщі. Кілька місяців тому вони відмовились від кредиту МВФ у 10 млрд євро.

 

12 лютого, програма «Вечірній прайм» на телеканалі «112-Україна»

Правда

15 жовтня віце-прем’єр Польщі Матеуш Моравецкій заявив, що Варшава відмовляється від кредитної лінії МВФ у розмірі 9,2 мільярда доларів.

 

4

«Мінські домовленості» не виконуються

 

12 лютого, програма «Вечірній прайм» на телеканалі «112-Україна»

Маніпуляція

Мінські домовленості не реалізовуються у повному обсязі через саботаж Росії. Наразі частково виконаними є пункти про обмін полоненими, відведення важких озброєнь, доступ гуманітарних вантажів і моніторинг місією ОБСЄ.

 

5

Уряд розказує про об’єднання країни, а при владі немає ні Харкова, ні Донбасу.

 

27 лютого, включення з кулуарів Верховної Ради, телеканал «112-Україна»

Маніпуляція

Серед міністрів дійсно немає уродженців Донбасу. Проте міністр соціальної політики України Андрій Рева з Харківської області, міста Богодухів.

 

 

null

Прес-служба ВГО «КВУ»

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Ляшко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: