За потяг жінок до протилежної статі відповідає гормон кисспептин. Це з’ясувала міжнародна група вчених з Німеччини та Бельгії, повідомляє Science Daily, передає Ukr.Media.

Біологи з Університету Саару і Льєжського університету вивчали мигдалеподібне тіло мозку мишей, яке відповідає за емоційний стан і сексуальну поведінку. У ньому вони виявили нейрони, сприйнятливі до гормону кисспептину.

Читайте також

Назвали найвдаліший час доби для сексу
У Києві відкриють музей сексу
10 інтимних занять, які зближують чоловіка і жінку

Потім вчені активували ці нейрони і спостерігали за поведінкою тварин. Виявилося, що миші почали проявляти підвищену соціальну активність і приділяти більше уваги протилежної статі. Цікаво також, що тести показали зниження рівня тривоги.

У дослідженні наголошується, що вироблення кисспептина у самок мишей активізують феромони, що виділяються самцями. Як вважає співавтор дослідження Ульріх Бема, це відкриває можливість для створення ліків для жінок, які страждають сексуальними розладами.

Раніше вчені пов’язували кисспептин з процесом статевого дозрівання і регулюванням репродуктивної функції.

“До цього ми погано уявляли, як мозок пов’язує разом овуляцію і сексуальний потяг. Тепер ми розуміємо, що ці процеси контролюються однією молекулою у різних частинах мозку паралельно”, – йдеться в дослідженні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дослідження, #секс
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: