Савченко готувала теракт у стінах парламенту – Луценко

Опубліковано:
15 Березня, 2018

Генеральний прокурор Юрій Луценко внесе подання на притягнення до відповідальності, затримання і арешт народного депутата Надії Савченко.

Про це він оголосив із трибуни парламенту, інформує «Українська правда».

За його словами, Савченко особисто планувала теракт у стінах Верховної Ради.

«У слідства є незаперечні докази того, що Надія Савченко особисто планувала, вербувала, давала вказівки, як провести терористичний акт у стінах парламенту, знищивши бойовими гранатами дві ложі. Мінометами (планувалось -ред.) обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе», – заявив генпрокурор.

«Тому сьогодні я, як генеральний прокурор внесу до Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Савченко», – додав він.

Крім того генпрокурор попросив нардепів невідкладно підтримати проект закону, який давно знаходиться на розгляді парламенту про те, що після подання дипломатичні закордонні паспорти народного депутата зупиняються. Щоб цей фігурант залишився в Україні і відповідав перед українським законом.

Луценко нагадав, що згідно регламенту є 5 днів для отримання пояснень народного депутата.

«Сподіваюсь наступної середи проведемо регламентний комітет, а в наступний четвер Верховна Рада прийме рішення проти організатора запланованого теракту», – зазначив він.

В той же час генпрокурор, відповідаючи на репліку депутата від Опоблоку Ігоря Шурми зазначив, що не відмовляється від факту підтримки в минулому звільнення Савченко із російського полону, і наголосив, що буде захищати будь-кого з московських тюрем «і навіть Надію Савченко».

«Але звільнений заручник, навіть нагороджений званням Героя, має виконувати закон», – зазначив Луценко.

Згодом Верховна Рада виключила Надію Савченко з комітету національної безпеки і оборону.

За таке рішення проголосували 261 депутат.Перед цим депутат Андрій Тетерук заявив, що це проект постанови  ще від 2016 року.

«Ми мали справу з послідовною ідеологічною підтримкою винятково тез кремля. Єдина її притомна заява, це прохання не дати їй скурвитись… Не соромно робити помилки, соромно не виправляти її наслідки», – зазначив Тетерук.

Як відомо, депутата Надію Савченко викликали на допит до Служби безпеки України у справі керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, якого 8 березня  було затримано на КПВВ з арсеналом зброї.

Читайте також

Закон вимагає притягнути до кримінальної відповідальності тих, хто організовував незаконний перетин кордону, – Луценко
Терорист «ЛНР» став на захист Савченко, розказавши правду про її полон (ВІДЕО)

Савченко, яка перебувала за кордоном, повернулась в Україну і 15 березня з’явилась до СБУ.

Даючи брифінг журналістам перед будівлею Служби безпеки, Савченко заявила, що в Україні «йде війна спеціальних служб».

Також нардеп торкнулась питання повалення української влади. «А тепер, українці, задайте собі питання: хто хоч раз не думав знищити цю владу, знести цю владу, як закликали на всіх «майданах». Хто не думав підірвати Банкову або Верховну Раду?» – заявила вона.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #верховна рада, #луценко, #савченко, #теракт
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: