Нашим у Польщі: що робити, якщо Ви загубили закордонний паспорт?

Опубліковано:
14 Березня, 2018

Інструкцію, що треба робити, якщо громадянин України втратив на території Польщі паспорт, опублікувало на своїй інтернет-сторінці Посольство України у Республіці Польща.

Крок 1. У разі втрати паспорта громадянина України для виїзду за кордон, громадянин зобов’язаний негайно  повідомити про це найближчу дипломатичну/консульську установу України в Республіці Польща, – пише Ровесник News.

Крок 2. Заповнити заяву у консульській установі з метою підтвердження Вашої особи (у разі відсутності оригіналу внутрішнього паспорта громадянина України).

Крок 3. Після встановлення Вашої особи, Консульським відділом Посольства України видається лист-звернення затвердженого зразку до органів поліції з метою отримання довідки про факт втрати паспорта.

Крок 4. До поліції громадянин України звертається особисто з метою підтвердження факту втрати паспорта. За отримання довідки про втрату стягується оплата в розмірі 17 злотих на рахунок Urzędu Miasta st. Warszawa (рахунок буде надано відповідним відділенням поліції).

Крок 5. Оформлення посвідчення особи на повернення в Україну здійснюється  у Консульському відділу ПУ в РП за адресою (ал.Шуха 7, м.Варшава).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #паспорт, #польща, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: