Допоки житиме енергія Слова Шевченка – все залежить від кожного з нас

Опубліковано:
14 Березня, 2018

Березень не просто перший місяць весни, це особлива пора року, коли ми згадуємо Тараса Шевченка глибинніше, ніж будь коли. Пробуджується природа, пробуджується світ… Народитись у такі дні – дуже символічно. А от померти, на мою думку – несправедливо. Та не ми обираємо «дві» дати у своєму житті: початок і завершення. «У всякого своя доля і свій шлях широкий» (за Шевченком).

“Не вмре поезія – не згине сила духу” – так значуще і велично назвали пам’ятну зустріч із Кобзаревим Словом у бібліотеці-філії №4 для дорослих, що на бульварі Данила Галицького,6. Читачі бібліотеки мали унікальну можливість почути поетичні твори у виконанні як професійних читців, так і початківців. Актор обласного театру Юрій Черненко для декламування обрав уривок із «Гайдамак» – «Гонта в Умані». Оскільки це місто для нього родинне, то й асоціації особливі: читав емоційно і натхненно, співпереживав разом із головним героєм твору. До виступів долучились голова міського об’єднання товариства «Просвіта» Дарія Чубата, учні музичного училища імені Соломії Крушельницької, студенти театральної кафедри факультету мистецтв ТНПУ. Зворушливим був виступ лауреатки музичних конкурсів,учениці Острівецької ЗОШ Марійки Іваницької.

Допоки житиме енергія слова Шевченка, доти гартуватиметься духовний стержень української нації. Все залежить від кожного з нас.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кобзар, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шевченко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: