Небезпечна недуга продовжує поширюватися Тернопіллям

13.03.2018 11:44   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопілля
Лише впродовж останнього звітного тижня в Тернопільській області лікарі зареєстрували п’ять десятків випадків захворюваності на кір. Загалом в області зараз є понад три сотні хворих з аналогічним діагнозом і, прогнозують лікарі, на жаль, це ще далеко не кінець, - пишуть Тернополяни.

Читайте також

Чи варто тернополянам боятися кору?
Що думають тернополяни про штраф за відмову від вакцинації?

Так, окрім Тернополя, нові осередки спалаху кору — у Чортківському та Підгаєцькому районах.  Епідеміологи додають, що середина березня може стати вкрай неблагополучним періодом, і, ймовірно, пік захворюваності а цю небезпечну недугу ось-ось настане.

Саме тому лікарі закликають жителів Тернопілля за необхідності провести вакцинацію, перевірити календар щеплень. Радять також проводити обмежувальні заходи, зокрема у тих навчальних закладах, де були зафіксовані випадки кору.

До слова, з початку року в Україні захворіло майже сім тисяч людей. Більшість з них — діти. Тож поки в країні ситуація з кором є неблагополучною і сподіватися на те, що не щеплена дитина не підхопить кір — дуже і дуже нерозважливо з боку батьків.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі