На Чортківщині відзначили чергову річницю від дня народження Тараса Шевченка

Опубліковано:
12 Березня, 2018

Минулої п’ятниці у селі Шманьківці, що на Чортківщині відбувся мітинг приурочений 204-річниці з дня народження великого українського поета та пророка Тараса Григоровича Шевченка, – пише Чортків life.

Цей захід відбувався біля пам’ятника Кобзареві, який встановлено ще у далекому 1992 році. Вітальне слово до усіх присутніх мала сільський голова Надія Ніколайченко.

Організатором святкового мітингу є дирекція та педагогічний колектив місцевої школи. Її директор, Богдана Гермак, коротко розповіла про нелегку долю українського поета. Разом із вчителем музики Мстиславом Гуменюком усі присутні виконали твори Кобзаря: «Реве та стогне Дніпр широкий»,  «Думи, мої, думи…» та інші. Учні школи – Ілона Дачишин, Діана Магеровська, Назар Бурдяк та Анастасія Литвин – декламували вірші поета напам’ять.

Можна багато писати і про Шевченка, і про нашу сучасність, яку він практично передбачив, проте на  завершення вартує згадати лише одну цитату із вірша поета:

 «Учітеся, думайте, читайте …»

Максим ОГОРОДНИК

фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків, #шевченко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: