Цікаві факти про Дністровський каньйон на Тернопільщині

Опубліковано:
12 Березня, 2018

У передгір’ї Карпат на Львівщині, на висоті майже дев’ятисот метрів, бере початок одна із найбільш загадкових й цікавих річок – Дністер. Спустившись з гір, води Дністра розтікаються, місцями утворюючи острови. Тиша й спокій вод плоскогір’я поступово переростають у все більш стрімкі потоки в районі села Журавино, – пише Файне місто.

Береги піднімаються, русло стає каменистим, нижче древнього Галича річка звужується й починається одне із семи природних чудес України – Дністровський каньйон. Флора і фауна каньйону Його довжина – 250 кілометрів, цей каньйон один із найдовших у Європі. А круті схили, покриті реліктовими лісами, печери і водоспади роблять його одним із найбільш мальовничих і цікавих місць для відвідування.

Читайте також

На зелених шляхах Придністер’я розвиватимуть винний туризм
Маловідомі міста та села Західної України, які варто побачити (Фото)
Микулинці – «Королівський костел» та примари (Фото)

Близько 100 пам’ятників живої і неживої природи є частиною ландшафтного парку Дністровський каньйон. М’який клімат й сприятливі природні умови створюють ідеальне середовище для тварин, багато із яких занесені до Червоної Книги: чечуга, видра річна, борсук звичайний, кіт лісний, рись та ін.

Підводний світ Дністра також багатий. Переважно дубові ліси з вкрапленнями липи, граба, клену, берези і ясеня створюють справжні «українські тропіки», особливо в літній період часу.

Природа, а також пам’ятники історії, культури і архітектури настільки прекрасні, що приваблюють тисячі туристів із різних країн.

Населені пункти вздовж Дністровського каньйону багаті на визначні місця. Прекрасна церква 18 століття й млин 19 століття розташовані в селі Нижнів. Біля села Одаїв знаходяться печери, де знайдені сліди доісторичних істот. Це гіпсово-печерний комплекс з чарівним гротом Монаха. Одаївські печери знаходяться серед гір девонського періоду. Це також улюблене місце дельтапланеристів. А наскільки прекрасні види Дністра з повітря. З висоти пташиного польоту буде чітко видно острів Інь-Янь, який дійсно нагадує цей древній знак. Така небесна подорож запам’ятається на все життя.   Але й на землі є на що помилуватися. Одним із таких місць є село Коропець, де Потоцькі заклали чарівний парк зі старовинними деревами в три обхвати.  «Дівочі сльози» вважається одним із самих мальовничих водоспадів. У селі Стінка знаходиться древній печерний храм, побудований у самісінькій скелі. А в селі Возилів на горі Баба відкривається чарівний вид на дельту Дністра.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #каньйон, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #турист
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: