Тарас Демкура: «Бізнес має бути соціально відповідальним»

10.03.2018 13:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Яніна Чайківська

Нещодавно у Тернополі відбулася презентація проекту «PRIME TIME ТЕРНОПІЛЬ», який покликаний створити простір для культурного дозвілля, аби навіть в умовах війни та економічної кризи люди мали можливість розвиватися, спілкуватися, відкривати нові імена і отримувати нові знання та досвід. Його ініціатори запропонували новий стиль життя для активних сучасних та освічених людей.

null

У рамках заходу відбулася прем’єра першого містичного кліпу Андрія Підлужного «Вовки», презентація суконь від Лідії Яніцької, показ від GreyHound, ALENA LOURDES, показ нової колекції шкіри та хутра від FERRIZO, мистецького-культурні локації «Під зорею Пінзеля» та етногалереї «Спадок» від родини Демкур, прем’єра нової пісні Сашка Алєксєєва «Стільки літ», презентація «Міс Тернопіль 2018». Зазначимо, що для зйомок фільму і створення належної атмосфери Тарас Демкура надав зі своєї колекції раритетний автомобіль Ягуар XJ6, який свого часу належав президенту Ніксону і який є однією з перлин музею «Ретрокортеж».

null

Зйомки відео кліпу «Вовки» Андрія Підлужного відбувались у Збаразькому замку, що буде в свою чергу популяризувати і туристичний потенціал нашого краю. «Цим кліпом ми хотіли показати, що для того, аби досягнути мети, не потрібно їхати до Києва. Наше місто абсолютно самодостатнє, наші жінки – найкрасивіші, а чоловіки – найталановитіші та найрозумніші. Тернопіль потрібно робити центром України, а не Київ», – зазначив Андрій Підлужний.

Зі свого боку міський голова Сергій Надал додав, що «дуже знаково, що відео версію пісні знімали на Тернопільщині. Впевнений, що відеоролик здобуде народне визнання. Ми всі будемо гордитися тим, що він представляє наше місто».

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна вручив Андрію Підлужному нагороду про присвоєння Президентом України почесного звання «Заслужений артист України».

null

Віце-президент Міжнародної торгової палати, підприємець і меценат Тарас Демкура цього дня увагу всіх присутніх звернув на соціальний аспект бізнесу. «Без перебільшення, на мою думку, є гостра потреба у новій якості життя. Щоб очікування не перетворилися на мрії, потрібно ініціювати нові проекти, а бізнесу – включатись в процес їх якісної реалізації і ставати соціально відповідальним. Ми всі від цього виграємо», - наголосив він.

null

Він детально розповів, як важливо підтримувати українську культуру і презентувати її на міжнародній арені на власному прикладі. Тарас Демкура разом зі своєю командою – Наталією Волощук та Тетяною Фариною – представив досягнення в напрямку культурної дипломатії. На думку Тараса Володимировича, культурна дипломатія – це «форма «м’якої сили», яка має стати важливою складовою інструментарію міжнародних відносин». В українському суспільстві вже сформовано запит на політику культурної дипломатії, яку визнано ефективним інструментом формування позитивного іміджу країни у світі, що ставить відповідні завдання не тільки перед державою, але і перед міжнародними громадськими об’єднаннями, діяльністю їх представників. Одним з найуспішніх в цьому плані є його проект «Під зорею Пінзеля», який набув чималої популярності в Україні та Європі.

null

Перший етап проекту «Під зорею Пінзеля» відбувся у 2012-2014 роках під час міжнародного туру – презентацій першого видання мистецького альбому Віри Стецько «Таїна Пінзеля». Творчість майстра була тріумфально представлена в Луврі, Українському культурному центрі в Парижі. Понад сто альбомів залишились в бібліотеках та архівах Лувру. Проведено понад 60 презентацій творчості майстра, як в Україні так і за її межами, більше 700 альбомів було роздано бібліотекам. школам та ВНЗ.

null

 

null

Другий етап проекту «Під зорею Пінзеля» розпочався 16 вересня 2017 року у рамках 24-го Форуму видавців у Львові, під час якого у залах Палацу Потоцьких Львівської національної галереї мистецтв відбулася презентація другого перевидання мистецького альбому Віри Стецько «Таїна Пінзеля» з широкою програмою заходів. Проект був продовжений у 2017 році серією презентацій в обласних центрах України: Львові, Чернівцях, Бучачі Тернопільської області, Дніпрі. Презентований на Міжнародній конференції шоу-кейс «Культурні відносини України та ЄС: перші досягнення» 14 грудня, 2017 року, на Міжнародному форумі креативних індустрій «Україна – світу» у місті Дніпро, 22 листопада 2017 року, Міжнародній науково-практичній конференції «Культурна дипломатія: стратегії, моделі, напрями» у місті Києві 24 листопада 2017 року, у Львівському національному університеті, на факультеті міжнародних відносин з темою «Культурна дипломатія як інструмент формування іміджу держави».

null

Ще одна соціально спрямована ініціатива родини Демкур – це етногалерея «Спадок», головним завданням якої є збереження автентичності української культури. Етногалерея «Спадок» була відкрита у місті Тернопіль 28 грудня 2016 року і за рік своєї діяльності стала справжнім культурно-мистецьким центром популяризації, збереження і розвитку нематеріальної культурної спадщини Галичини, регіонів України і світових, споріднених з українськими, етнографічних груп. Колекція постійно поповнюється новими екземплярами старожитностей, поновлюється тематичними експозиціями, проводить активну екскурсійну діяльність, є активним презентером української автентичної культури у міжнародних та всеукраїнських проектах, співпрацює з відомими в Україні мистецькими школами, національними музеями, науковими закладами, фондами та громадськими інституціями.

Кількість експонатів в Етногалереї налічується понад 1800 екземплярів. Тематичні експозиції постійно поповнюються і оновлюються: українських строїв та колекційних тематичних рушників – січень-лютий, церковних ікони – жовтень-листопад, дерев’яних скринь – квітень-травень, колекція вінків Оксани Грицай – липень-серпень, кераміки, глиняних виробів – травень-червень. Новими поступленнями експонатів етногалереї стали – колекція воскових весільних вінків, колекція дерев’яних люльок і ціпків, вироби з каменю, матеріали І Світової війни, козацька атрибуція, трипільські знахідки тощо.

null

Не менш важливим в епоху швидкого темпу життя є збереження екостилю. Саме родина Демкур упродовж тривало часу популяризує проект «Життя в стилі ЕКО». Метою останнього є створення комфортної для проживання та співпраці екосистеми в різних сферах життєдіяльності.

Детальніше про всі проекти ТУТ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі