Як священнослужитель із Волині працює на Москву

Опубліковано:
9 Березня, 2018

Іподиякон митрополита Павла (Лебедя), намісника Києво-Печерської лаври УПЦ (МП), намагався нелегально перевезти 65 тис. доларів у Московську Патріархію. Про це повідомив сайт Religionpravda.com.ua.

Серафима Никитюка було затримано на Сумщині під час проходження митного контролю. Для перевезення такої суми потягом «Київ–Москва» лавра (!) орендувала цілий вагон.

За даними «Релігійної правди», яка посилається на джерело в УПЦ (МП), іподиякон діяв нібито за вказівкою керівництва, гроші отримав у церковній лавці, аби доправити до Москви, в Патріархію. Хоча сам клірик стверджує: збирався закупити церковні товари.

На думку митрополита Луцького і Волинського Михаїла, придбання начиння, духовної літератури тощо за кордоном при добросусідських відносинах між народами не можна вважати чимось поганим. Проте коли триває війна, а Російська Православна Церква духовно підтримує і керівництво країни-агресора, і опікується її воїнами, то таку співпрацю слід розцінювати не інакше як злочин проти українського народу.

До речі, теперішній намісник Києво-Печерської лаври владика Павло став священиком, а пізніше й ченцем у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці (1988–1989 рр.). Але якщо громада собору вже давно в Київському Патріархаті, то цей архієрей, натомість, не приховує проросійських поглядів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #піп, #сепаратист, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: