На Тернопільщині призовників шукатимуть навіть у соцмережах, а повістки можуть вручати і патрульні

09.03.2018 19:13   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопілля
Про це повідомили під час брифінгу про початок весняного призову в Тернопільському обласному військкоматі. За офіційною інформацією, у квітні-травні виклику на призовну комісію підлягають 19 тис. 853 особи. У Тернополі призову підлягає 460 чоловік, - пишуть Тернополяни.

За словами т.в.о. військового комісара ОВК Олександра Скумбрія, щоб сповістити призовників військкомати використовуватимуть усі можливі методи.

— Це і повідомлення у соцмережах, і вручення повісток патрульними під час зупинки автомобіля.  Рейдів у нічний час та у місцях масового скупчення молоді не здійснюємо, — каже Олександр Скумбрій. — Хоч найчастіше повістки ми вручаємо вдома. Відмова від отримання повістки тягне за собою штраф у розмірі 510 – 850 грн. Повторне порушення карається більшим штрафом – від 1700 до 3400 гривень.

Читайте також

Тернопільські призовники мають з'явитися до військкоматів, не чекаючи повістки

Міський комісар Микола Бойко додає, що у розшуку за відмову від строкової служби зараз перебувають більше 40 тисяч призовників по області. Добровільно ж приходять на дільниці менше одного відсотка призовників.

Нагадаємо, що призовники, які отримали повістки, зобов’язані з’явитися до призовної дільниці в десятиденний термін. Особам, які довго не з’являлися до призових дільниць, загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафів передбачених законом. У разі неявки призовника без поважної причини у строк, визначений військовим комісаріатом для відправлення у військову частину, карається обмеженням волі на термін до трьох років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі