Тернопільські волонтери й бійці АТО на знак протесту повернули свої державні нагороди

Опубліковано:
8 Березня, 2018

«Сьогодні нагороджують – завтра б’ють», «За що атовців на коліна?» – з такими написами на плакатах прийшли сьогодні в Тернопільську ОДА бійці АТО, волонтери, добровольці та громадські активісти, – пише ZIK.

Вони принесли свої державні нагороди, які отримали від Президента України Петра Порошенка. Зробили це на знак протесту щодо подій, які відбулися 3 березня під Верховною Радою.

«Я особисто знаю двох добровольців, їх було жорстоко побито, кинуто на коліна. Одному наклали 18 швів. Тому ми робимо цей крок – повертаємо всі нагороди Гаранту», – зазначив Василь Конько, координатор волонтерської групи «Схід та Захід єдині».

Участь в акції взяли близько двох десятків людей. За словами присутніх, свої нагороди передали бійці, які перебувають у госпіталях, у зоні бойових дій, а також рідні військових.

«Ми різко засуджуємо дії, які відбулися 3 березня під Верховною Радою. Вважаємо, що це ганебна акція – розганяти наметове містечко. Вислухати людей, які прийшли проявити свою позицію, ніхто не вийшов, натомість направили спецпризначенців», – зазначили представники громадської організації «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини».

Частина бійців і добровольців, які підтримали акцію в Тернополі, вирішили завезти нагороди особисто в Київ Президенту.

З присутніми зустрівся заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик.

«Ми як виконавчий орган влади зацікавлені, щоб всі події в Україні відбувалися у правовому полі. Наступного тижня, 14 березня, відбудеться сесія обласної ради й буде сформоване звернення до керівництва країни та силового блоку, щоб дати оцінку подіям у Києві. Наскільки мені відомо, Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо неправомірних дій силовиків 3 березня», – сказав Юрик, звертаючись до учасників акції.

Він також висловив жаль, що нагороджені вирішили повернути свої відзнаки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #волонтер, #нагорода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: