Сало для тернополян стало розкішшю: «національний» продукт подорожчав на 80%

Опубліковано:
5 Березня, 2018
Тернополяни скаржаться: що з того, що «мінімалку» підвищують, якщо за ними вгору зі швидкістю світла злітають ціни на все. Не вистачає навіть на найнеобхідніше. Не говоримо навіть про м’ясо, сало жителі Тернопілля змушені купляти за цінами, він яких в очах темніє, – пишуть Тернополяни.

Так, за рік індекс «м’ясного кошика» зріс на 40%. Найбільше ж подорожчало сало – аж на 80%. Також добряче зросла в ціні і свинина.

Читайте також

В поліції області розповіли про конфлікти на місцевих ринках (Відео)
У Тернополі щодня майже 60 тернополян можуть пообідати в «Благодійній їдальні»

«Усі види м’яса стали дорожчими за рік від 29% до 80%, а саме: сало – на 80%, свинина – на 55%, ковбаса варена – 34%, курка в тушці – на 31%, філе курки – 30%, яловичина – на 29%», – зазначив голова Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на сторінці у Facebook.

Тож, у порівнянні з минулим роком, кілограм сала здорожчав на 32 гривні – в середньому 72 грн за кілограм, свинина – на 39 гривень (110 гривень за кілограм), яловичина – 26 гривень (за м’ясо з кісткою – 117 гривень за кілограм), філе курки і курка в тушці – на 21 і 13 гривень відповідно (92 і 55 гривень за кілограм), ковбаса варена – на 21 гривню (83 гривні за кілограм).

«Якщо в цілому оцінити, то на кінець минулого місяця вартість м’ясного кошика становить 529 гривень, тоді як рік тому його вартість була 377 гривень. Тобто індекс м’ясного кошика за рік зріс на 40%, або на 152 гривні», – підсумував експерт.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #продукти, #ринок, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: