Намагалися обдурити Хоростківську громаду, а нарвалися на податкову перевірку

Опубліковано:
2 Березня, 2018

Горе-бізнесменів з компанії «Глобал-Фід», яка є фігурантом гучного скандалу, пов’язаного з озброєним рейдерським захопленням АТП у м. Хоростків, знову спіймали на брехні. Намагаючись переконати мешканців Хоросткова в тому, що «Глобал Фід» аж ніякі не рейдери, а чесний бізнес, який створює робочі місця, «підприємці» опублікували на підконтрольному їм інтернет-ресурсі «Народна правда» матеріал, в якому заявили, що на фірмі вже працює аж 30 людей – мешканців Хоросткова та прилеглих сіл, а ще 30 робочих місць компанія планує створити вже навесні.

null

Скріншот з мережі Інтернет

 

null

Скріншот з мережі Інтернет

Ось тільки державні органи про такого відповідального роботодавця взагалі нічого не знали. За законодавством, роботодавець перед прийомом працівника на роботу має повідомити про це податкову.  За даними Державної фіскальної служби, у ТОВ «Глобал Фід» працевлаштований лише один співробітник, він же директор – Тарас Дідик. А де ж та решта – 29 людей, заявлених у статті?! Цим питанням зацікавилася і податкова, ініціювавши відповідну перевірку підприємства.

null

 

null

Варто зазначити, що це далеко не перший випадок маніпулювання фактами та загравання із законом з боку цих «чесних підприємців». У листопаді 2016 року їх спіймали на організації замовного мітингу під будівлею ДФС у Тернополі. У такий спосіб – шляхом тиску на держоргани – шахраї намагалися уникнути відповідальності за несплату 3 млн грн. податків з боку ще одного створеного ними «успішного» підприємства «Мрія Агро Підгайці», але ця схема була розкрита Автомайданом.

У вересні 2017 року директор «Глобал Фід» Тарас Дідик виявився замішаним у ще один рейдерський скандал, цього разу на Вінниччині, де виступав вже від імені ТОВ «Профіт Контроль», у якої детективи НАБУ знайшли та вилучили понад 100 одиниць вкраденої сільгосптехніки. До речі, інтернет-ресурс з активною громадською позицією «Народна правда», звісно, ж написав з цього приводу викривальну статтю… про НАБУ, де хоростківські рейдери дивним чином перетворилися вже на «чесних вінницьких підприємців».

null

Скріншот з мережі Інтернет

Що ж спільного в «Народної правди», ТОВ «Глобал Фід», ТОВ «Мрія Агро Підгайці», ТОВ «Профіт Контроль» і ще низки юросіб? Відповідь проста – власник. Всі ці компанії діють в інтересах екс-власника агрохолдингу «Мрія» Миколи Гути, який довів компанію до банкрутства і після цього переховується у Швейцарії. В Україні ж його справу продовжують вірні Гутам ще з часів «Мрії» менеджери – вже згаданий Тарас Дідик, Андрій Науменко, Дмитро Бабінчук та ін. Останній, до речі, є директором компанії «Профіт Контроль» і власником інтернет-ресурсу «Народна Правда».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #глобал фід, #мрія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рейдери, #тернопіль, #тернопільські новини, #хоростків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: