Від тепер оформлюємо «євробляхи» по-новому

Опубліковано:
28 Лютого, 2018

Правила ввезення імпортного автомобіля на територію України змінилися: парламент вніс поправки до закону “Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів”.

 

Так, згідно з документом, оформлення транспортного засобу, привезеного з-за кордону, дещо спростилося. Згідно зі змінами, в ст. 2 Закону України “Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів” слова “пропуск на митну територію України” замінено словами “митне оформлення”.

Це означає, що тепер не потрібно в обов’язковому порядку мати сертифікат підтвердження відповідності екологічним стандартам, який раніше необхідно було показати при ввезенні автомобіля в країну і під час держреєстрації. Однак такий сертифікат все одно потрібно надати на внутрішній митниці під час митного оформлення автомобіля.

Жителі України почали масово скуповувати старі імпортні машини: відповідний ринок виріс на цілих 137%. У мережі розповіли про неймовірну кількість авто, яку українці встигли скупити за два місяці нового року, а також з’ясували, які моделі нині б’ють всі рекорди популярності.

Також ми писали про те, як самому стати власником авто на “єврономерах”: водії поділилися особистим досвідом, розповіли про головні ризики і проблеми в процесі пошуку і покупки залізного коня. Головною проблемою виявилося оформлення документів: найскладніше оформити все за законом і уникнути космічних сум, які в багатьох випадках доведеться виплатити в якості штрафу.

Питання про легалізацію подібних транспортних засобів поки що зависло в повітрі, але дехто вже заговорив про нібито “небезпеки зростання” кількості подібних машин на території України. Згідно зі статистикою, станом на кінець січня 2018 року в Україні налічується вже 425,4 тисяч авто на “євробляхах”, при цьому 246,4 тисяч з них – з порушенням правил транзиту і тимчасового ввезення.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #євробляхи, #кордон
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: