Цьогорічну прощу до Зарваниці присвятять визначній події

Опубліковано:
27 Лютого, 2018
Цьогорічну Всеукраїнську прощу до Зарваницького Марійського духовного центру (Тернопільська обл.) присвятять визначній події – 1030-річчю Хрещення Русі-України, – пишуть Тернополяни.

Таке рішення прийняв Синод єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви.

«Присвятити цьогорічну Загальноукраїнську прощу до Зарваниці цьому відзначенню з проведенням Чину відновлення хресних обітів», – йдеться в постанов Синоду.

Читайте також

Ігор Гуда: Ікона, яка повернулась до Зарваниці, стане підтримкою для тисяч християн

Традиційно таке паломництво відбуватиметься у липні.

Марійський (тобто присвячений Пресвятій Богородиці) духовний центр у Зарваниці є однією з найвизначніших католицьких святинь світу і найбільшою святинею Української Греко-Католицької Церкви. Із усіх святих куточків України Зарваниця збирає щороку найбільше прочан, кількість яких іноді сягала й 2-х мільйонів паломників.

Зарваницький духовний центр –  це великий церковний комплекс. Крім церкви Святої Трійці, де зберігається ікона Пресвятої Богородиці Зарваницької, на західній околиці села зведено величний собор Зарваницької Божої Матері. Собор має верхню і нижню церкви, а також кілька каплиць. Поряд із храмом – 75-метрова дзвіниця.

Давнє джерело з цілющою водою сьогодні має вигляд спеціально облаштованої купелі, куди прочани занурюються, просячи Бога про оздоровлення і зміцнення фізичних та духовних сил.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зарваниця, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #проща, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: