З державного бюджету на розвиток селянсько- фермерських господарств виділили 1 млрд. грн для усіх областей України. Вперше такий солідний фінансовий потік спрямований для тих, хто має в обробітку до 100 гектарів землі. Ці кошти будуть виділятися під нові проекти у садівництві, закупівлі й придбанні вітчизняної техніки, розведенням молодняка ВРХ, розвитку сільських обслуговуючих кооперативів тощо. На Тернопільщині нині діє майже до 700 фермерських господарств, в яких виробляється 7-8 відсотків усієї валової сільськогосподарської продукції краю. Нові господарі землі незалежної України в основному спеціалізуються на вирощуванні зернових і технічних культур, картоплі, овочів та фруктів.

Читайте також

У Тернопільському університеті розтринькали півмільйона гривень
В Тернополі шахрайка обікрала 87-річного пенсіонера

Лозунг кинутий на початках 90-х років минулого століття « Фермер-нагодує Україну» так як слід не спрацював. Впродовж останніх років держава явно забула про свої зобов’язання перед цією категорію виробничників продуктів харчування , які вносять вагомий вклад у продовольчу безпеку країни. Але вряди- годи камінь таки зрушили з місця. За 2017 рік Українським державним фондом підтримки фермерських господарств були надані безвідсоткові кредити на суму 1 млн 495 тис грн семи фермерським господарствам Збаразького,Борщівського,Козівського та Гусятинського району.

Днями відбулися звітно- виборні збори Тернопільського обласного об’єднання асоціації фермерів та приватних землевласників України. На них звітував голова обласного об єднання асоціації Євген Дуфанець. На них прийнято нову редакцію статуту організації, обрано головою знову Євгена Дуфанця, а також керівні органи, й делегатів на ХХУІІІ Всеукраїнський з’їзд фермерів та приватних землевласників , що відбудеться в Києві.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #агро, #гроші, #дуфанець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фермер
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: