Перший, другий і третій час у новій збірці Анни-Віталії Палій

Опубліковано:
26 Лютого, 2018

«Третій час»  –  це нова поетична збірка тернопільської поетеси  Анни-Віталії Палій, яка вийшла у видавництві «Zazaprint». Назва книги інтригує, тому відразу притягує до себе своєю новизною і незвичністю. Адже, зазвичай, людина сприймає час як фізичну величину і мало замислюється над іншими його значеннями й ознаками. Це вже третя книга поетеси. Раніше вийшли «Тан світла» (2005) і «Зворотний час піску».  Анна-Віталія лауреат першого і призер другого туру І Міжнародного міжконфесійного конкурсу християнської поезії «Ісусе, Ти потрібний мені!».

Через глибину філософської думки, поетеса прагне розшифрувати триєдність Часу. Перший час настає, коли людина виходить у світ, другий – коли входить у себе і третій – із входженням у Творця. Крізь поетичні рядки просвічують сліди часу Третього, в якому Бог розкриває людині свої обійми. Але чи кожен може увійти у третій час? Це питання, яке можна залишити без відповіді. Третій час – це особливий стан душі, і щоб його досягнути (бодай осягнути), треба докласти багато духовної праці. А праця ця не з легких. Але:

«Зів’ється мить і світ новий постане.

Нове і небо, і земля нова.

Повітряно і легко, наче танець.

Колами стануть Ангели-слова.

Коли складуться в більші піраміди,

Засяють діамантами верхи…».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #палій, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: