У Києві одна із вулиць отримала ім’я видатного уродженця Тернопільщини

26.02.2018 08:13   Джерело: Терен
Опубліковано : Новини Тернопілля

У четвер, 22 лютого, на пленарному засіданні Київська міська рада ухвалила рішення перейменувати вулицю Ванди Василевської у Шевченківському районі столиці на вулицю Богдана Гаврилишина, пише Терен.

Богдан Гаврилишин – український, швейцарський, канадський економіст, меценат, громадський діяч родом із Тернопільщини. Деякий час Богдан Гаврилишин навчався та проживав за кордоном, у Швейцарі та Канаді.

Свого часу він був директором Міжнародного інституту менеджменту та Міжнародної академії довкілля в Женеві. Став засновником Міжнародного інститут менеджменту у Києві. Від 1937 року був членом «Пласту», а також головою Крайової пластової ради (2006-2008 р.) . Крім того, Б. Гаврилишин був радником першого Президента України, прем’єр-міністрів та голів Верховної Ради.

Ще за життя Богдан Гаврилишин казав, що момент проголошення незалежності України він вважав найщасливішою миттю у житті. А однією із основних умов для настання кращого життя в Україні Б. Гаврилишин бачив якнайшвидше впровадження новітніх технологій та прискорення ринкових реформ.

ГРИЦИШИН АНАСТАСІЯ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі