Школярі з Тернополя побували у Міжнародній зеленій школі

Опубліковано:
25 Лютого, 2018

Школярі з Тернополя учасники телепрограми “Телевітамінки” побували у Міжнародній зеленій школі. Місія школи – створення території радості, вільної від бруду в сучасному світі. XXI сесія Міжнародної зеленої школи пройшла у мальовничому високогірному Космачі (Косівський район, Івано-франківська область). Тернополяни долучились до учасників події вчителів та школярів, які приїхали у школу зі сходу України. Хлопці та дівчата з Очеритине та Краматорська побували на екскурсіях у навчальних закладах Чернівців та Івано-Франківська, провели вісім днів разом без Інтренету та телебачення. Старшокласники знайомились з карпатським колоритом, займались писанкарством, гончарством, ліпили вареники, сирних коників, танцювали гуцульські танці аркан та танець з віником, окрім того засвоювали науки відповідно до програми Зеленої школи, яка впроваджує принцими STEM та STREAM освіти. У школі біля пічки прикрашеної традиційними кахлями виробництва майстрів-гончарів підлітки вивчали цікаву хімію, робототехніку, опановували медійну грамотність, спілкувались англійською мовою з волонтеркою з міста Темпл (США). Разом з вчителями створили мультфільм про перебування у Зеленій школі, також кожна команда відзняла власний фільм, змонтували та озвучили – так проходили практичні заняття. Цікавинкою школи були заняття з дронознавства – основи роботи з квадрокоптером, яким знімали свій будиночок зверху. На вулиці досхочу спробували зимових  розваг – спуски з гірки, гра в сніжки, штурм зимових фортецій. Особливе враження в усіх учасників пригод – зустріч Сонця у горах. Такий корисний відпочинок став можливим завдяки школярам з іншого континенту. 

Школярі з Тернополя учасники телепрограми “Телевітамінки” побували у Міжнародній зеленій школі. Місія школи – створення території радості, вільної від бруду в сучасному світі. XXI сесія Міжнародної зеленої школи пройшла у мальовничому високогірному Космачі (Косівський район, Івано-франківська область). Тернополяни долучились до учасників події вчителів та школярів, які приїхали у школу зі Сходу України. Хлопці та дівчата з Очеритине та Краматорська побували на екскурсіях у навчальних закладах Чернівців та Івано-Франківська, провели вісім днів разом без Інтренету та телебачення. Старшокласники знайомились з карпатським колоритом, займались писанкарством, ліпили вареники, сирних коників, танцювали гуцульські танці аркан та танець з віником, окрім того засвоювали науки відповідно до програми Зеленої школи, яка впроваджує принцими STEM та STREAM освіти. У школі біля пічки прикрашеної традиційними кахлями виробництва майстрів-гончарів підлітки вивчали цікаву хімію, робототехніку, опановували медійну грамотність, спілкувались англійською мовою з волонтеркою з міста Темпл (США). Разом з вчителями створили мультфільм про перебування у Зеленій школі, також кожна команда відзняла власний фільм, змонтували та озвучили – так проходили практичні заняття. Цікавинкою школи були заняття з дронознавства – основи роботи з квадрокоптером, яким знімали свій будиночок зверху. На вулиці досхочу спробували зимових  розваг – спуски з гірки, гра в сніжки, штурм зимових фортецій. Особливе враження в усіх учасників пригод – зустріч Сонця у горах. Такий корисний відпочинок став можливим завдяки школярам з іншого континенту. 

Ірина Жданова, керівник ГО «Фонд «Відкрита політика»», координатор Громадянської платформи з реформування наукової сфери в Україні: “Ця сесія була організована за підтримки пожертв школярів з початкової школи в Ліоні у Женеві, Нью-Йорк та їх учителем Еріком Льюїсом, а також Кортні Філбіна та Мелоді Вільямса. Також нам допоміг Запорізький електротехнічний завод. Ми хотіли би також подякувати волонтерам від #Rocmaidan, ініціаторам Володимиру Павлюку та Наталії Савці, а також викладачам Олені, Павлу, Дмитру Мудрим з телевізійної студії “Телевітамінки” та студії “Руда Миша” (м. Тернопіль) за майстер клас з анімації.” Організатор доброчинної сесії Міжнародної зеленої школи- НГО «Фонд «Відкрита політика»», координатор Громадянської платформи з реформування наукової сфери в Україні: “Ця сесія була організована за підтримки пожертв школярів з початкової школи в Ліоні у Женеві, Нью-Йорк та їх учителем Еріком Льюїсом, а також Кортні Філбін та Мелоді Вільямс. Також нам допоміг Запорізький електротехнічний завод. Ми хотіли би також подякувати волонтерам від #Rocmaidan, ініціаторам Володимиру Павлюку та Наталії Савці, а також викладачам Олені, Павлу, Дмитру Мудрим з телевізійної студії “Телевітамінки” (м. Тернопіль) та студії “Руда Миша” за майстер клас з анімації.” Організатор доброчинної сесії Міжнародної зеленої школи- НГО «Фонд «Відкрита політика»».

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дитина, #мистецтво, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: