Житель Лановецького району став жертвою телефонних шахраїв. 20-річний хлопець із села Москалівка спершу отримав смс-повідомлення, що його банківська картка заблокована. Парубок одразу набрав вказаний номер телефону Невідомий, що підняв слухавку, представився співробітником банку.

Читайте також

В Козівському районі пенсіонера обікрали циганки
В Тернополі грабіжник жінці порізав обличчя

Він повідомив, що автоматичне блокування електронного гаманця сталося через збій системи. Щоб активізувати рахунок, псевдобанківський працівник попросив уточнити персональні дані, таикм чином вивідавши конфіденційну інформацію про картку. Після цього сценарій стандартний – з рахнку хлопця хтось зняв усю готівку в розмірі – 1 900 гривень. За допомогою звернувся до поліцейських.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 частини Кримінального кодексу України.

Правоохоронці розшукують зловмисника та вкотре наголошують:  за жодних обставин не повідомляйте особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахрай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: