Найпростіший спосіб схуднути: нормалізувати свою вагу можна уві сні

Опубліковано:
24 Лютого, 2018

Напевно ти випробувала багато способів схуднути, передає Ukr.Media. Але дуже часто буває так, що і харчуєшся правильно, і в зал ходиш, але зайва вага або йде з великими труднощами, або як тільки зробиш невелику перерву з походами в зал відразу ж повертається. Вся справа в біоритмі і виробленню гормонів.

Нещодавно дієтологи прийшли до висновку, що займатися схудненням потрібно не тільки протягом дня, коли ти активна, але і під час відпочинку, а саме сну. Американські вчені вже довели і показали, що схуднути у сні дійсно реально. Як можна сприяти схудненню під час сну?

Легкий спосіб схуднути

Ні для кого не секрет, що поганий відпочинок, стреси і вічна втома негативно позначаються на роботі організму. У жінок же це часто супроводжується збоєм у виробленні гормонів. Це і є основною причиною надлишкової ваги. Крім того, що потрібно правильно харчуватися і робити фізичні навантаження, важливо дотримуватися ще свій біоритм. Сон в цій справі твій головний помічник.

Сон впливає на вироблення гормонів, утилізацію жиру і метаболізм. Але тут важливо розуміти, що якщо ти будеш спати по 12 годин на добу, то це не значить, що ти схуднеш. Сон повинен відповідати твоєму внутренему біоритму і ритму життя. Режим в цій справі дуже важливий. Так що давай швидше розглянемо правила, яких необхідно дотримуватися, щоб схуднути під час нічного відпочинку.

Вказівки

Засинай до півночі

Якщо лягати дуже пізно, то всі процеси в організмі порушуються. Лягати спати ввечері потрібно тоді, коли ти відчуваєш, що починаєш засинати. Це бажання твого організму. Але найчастіше ми змушуємо себе ще подивитися телевізор, поритися в Інтернеті… В результаті сон до полудня не принесе ніякого позитивного ефекту.

Кажуть, що лягати спати потрібно в той день, коли прокинувся. Ідеально йти в ліжко до 23:00-23:30. Не дарма ж у всіх казках саме опівночі принцеси перетворюються в страхів. Саме уві сні починається активне вироблення гормонів, які нормалізують метаболізм, а організм черпає енергію для роботи з запасів. Таким чином зайва вага не накопичується.

Не лягай спати голодною

Ось це поворот. Але це зовсім не означає, що лягаючи спати потрібно з’їсти тарілку смаженої картоплі. За годину до сну можна з’їсти те, що сприятливо впливає на метаболізм. А це білкова їжа: нежирний йогурт, сир, курка, горіхи, сири, яйця… Але порція повинна бути не більше 100 р.

Фізичні навантаження перед сном

Роби перед сном розслаблюючі вправи. Тут обмежень немає. Це може бути плавання, йога, біг, прогулянка, тренування в залі. Простіше кажучи, це має бути те, що зніме з тебе напругу після стресового дня. Фізичні навантаження призводять нервову систему в стан спокою. Робити вправи стоїть за 30 хвилин до сну.

Звичайно ж, важлива тривалість сну. Намагайся спати не менше 6 годин, а в ідеалі 8. Таким чином ти покращиш роботу організму, що позитивно позначиться на боротьбі із зайвою вагою. Детальніше про те, чи варто їсти на ніч і що сприяє схудненню уві сні дізнаєшся в цьому відео.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: