Жменька України в елітному Лондоні

Опубліковано:
24 Лютого, 2018

Валентин та Дарія Склярики – вихідці із села Більче-Золотого, що на Борщівщині, вже багато років проживають у Лондоні, але їх любов до України, рідного села, друзів і родичів завжди додає сил у нелегких буднях. Навіть в далекій чужині їм вдається займатися творчістю, допомагати землякам у різних потребах.

Скажімо Валентин ще з юних років любив фотографувати, у своїй колекції має чимало унікальних світлин рідного села, урочистих подій, визначних місць. Не полишив улюбленої справи і за кордоном. Сьогодні він є активним ініціатором та співавтором першого україномовного кольорового фотожурналу «Родина». А дружина Дарія – активістка і волонтерка групи «Лондон- Євромайдан».

Пишаються у селі, що пані Дарія – одна із співавторів книги «Будитель нації», присвяченої 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, а також є співавтором поетичної збірки українських поетів-емігрантів «Клич Майдану»(2015).  Та це далеко не весь перелік усіх добрих справ, які можуть розповісти про щиру душу українки. Дарія Склярик організувала низку благочинних проектів для допомоги дітям України «Збережіть дитинство», «Допомога онкохворим дітям в Україні». У співпраці з благочинною організацією “ British-Ukrainian Aid” діє започаткований нею проект «Зігрій душу», покликаний допомогти потерпілим воїнам під час бойових дій у зоні АТО.

Дарія Склярик пише вірші, сповнені душевних переживань за долю України, майбутнього нації. Жодне зібрання у колі українців міста Лондона не відбувається без її поетичних посвят.

Днями у сільській бібліотеці, за сприяння бібліотекаря Лідії Міськів, відбувся вечір знайомства із творчістю родини Скляриків. На заході побували родичі, сусіди, однокласники і просто знайомі Валентина і Дарії. Усі долучилися до чистої душі поезії своєї земляки, яку присутнім декламували учні школи.

Отець Петро, настоятель храму Святого Архистратига Михаїла, сільський голова Галина Огородник розповіли про добрі справи цієї родини, яка передала для сільської бібліотеки, школи багато своїх цікавих збірок. Також Склярики не забувають про учасників АТО і членів їх сімей, які отримують від них гуманітарну допомогу.

Цікавими були спогади про сім’ю однокласниці Валентини, директора школи Лілії Козак, сусідів Надії Козій, Романа Марущака, Марії Боднарук, які  згадала приємні моменти дитинства, юності. Ганна Паньків, дружина кращого товариша Валентина, розповіла теж чимало цікавих історій про Дарію і Валентина, що зворушили присутніх.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лондон, #родина
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: