Письменниця Раїса Обшарська нагороду отримала з рук аргентинського посла

Опубліковано:
24 Лютого, 2018

Якщо вже писати, то писати щодня. Мені здається, що саме такий творчий девіз у відомої письменниці нашого краю – Раїси Обшарської, яка живе і працює у Чорткові. Справді, пише вона напрочуд багато і добротно. Може тому, що має шанс постійно занурюватись у світ дитячого сміху, безпосередності, щирості і простоти. Адже очолює дошкільний навчальний заклад №1 «Золота рибка» у Чорткові. Раїса щойно повернулася із Києва, де її нагородили Грамотою. Нагороду отримала з рук посла Аргентини в Україні Альберто Хосе Алонсо.

Авторка чималої низки книг спробувала себе у перекладацькій діяльності – і їй це вдалося. Про конкурс прочитала у соціальній мережі Фейсбук. Розповідає Раїса Обшарська:

– Я перекладала вірші Алехандри Пісарнік, аргентинської поетки, яка народилася в Україні на Рівненщині, вона відома за кордоном, а в Україні її знають мало. Це дивовижна жінка, її вірші дуже мені імпонують. Згідно умов конкурсу, надіслала відеопереклад. Одним словом, я ще під враженнями від усього, що побачила під час поїздки. Треба було перекласти до трьох віршів. Мені сподобалось шість. Оскільки була у відпустці, то мала час. Згодом одержала запрошення до посольства в Аргентинський дім. Мене вразила інтелігентна простота, отримала емоційне піднесення від інсценівки про Пісарнік. Конкурсні роботи оцінювали професори з вузів Києва. Була, напрочуд, тепла і невимушена атмосфера. Посол Аргентини дуже душевний чоловік, тримав мене за руку, поки я виступала, мабуть, тому, що була єдиною, хто виступав  українською мовою.  

СЛОВО ЩО ЗЦІЛЮЄ

Очікує світ ˗ буде знайдена мова,

Знайде своє місце в пустелі мовчання.

Не стане ні моря, ні неба, лиш слово,

Що скаже за всіх, що загоїть рани…

ЛИШЕ

Я зрозуміла суть Істини мимоволі,

Що бажання несуть,

Лиш страждання та болі.

У думках дисбаланс

І розбіжності кляті,

Та не втрачено шанс

Сенс життя відшукати.

null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нагорода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #обшарська, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: