Володимир Романко

Володимир Романко

підприємець

Про роботу Національної поліції у Тернопільській області

22.02.2018 19:13   Джерело: Соціальна мережа
Автор : Володимир Романко

Буде трохи багато літер, але просив би почитати до кінця. Як багатьом відомо минулого літа я брав участь в атестації в складі атестаційної комісії №9. Я витратив майже два тижні свого часу, бо вірив у те, що роблю щось важливе. І ось в лютому мені довелося пожинати результати "своєї" праці.

Так сталося, що нашій компанії довелося звернутися до Головне управління Національної поліції в Тернопільській області із заявою про вчинення злочину. І тут власне історія. Щоб процес був швидшим, заяву завезли прямо в управління і під підпис 09.02.18 віддали працівнику Логовській Г.М. Оскільки не всі читачі в курсі, то зазначу, що кримінально-процесуальний кодекс, зокрема ст. 214 каже: "Слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування."

Читайте також

Тернопільські патрульні затримали іноземця-дебошира
В Тернополі проходить спільна спецоперація поліції і КОРДу?
Інспектори патрулюватимуть ще одну трасу в області

Телефонуємо у понеділок до канцелярії, цікавимося долею нашої заяви і... дізнаємося, що провадження не відкрили, а сама заява взагалі невідомо де. На запитання що робити далі нам рекомендують подзвонити в якийсь іншу канцелярію. За тим номером теж нічого не дізнаємося, дають інший номер ну і т.д. Обдзвонивши десь номерів з десять. Дізнаємося, що заяву з обласного управління чомусь передали в міське, але яка подальша доля невідомо. Ну нічого, ми не здаємося, чекаємо. Десь за тиждень на робочий номер телефонує якийсь чоловік, представляється, що він з поліції з приводу заяви. Зв'язавшись з ним дізнаюся, що звати його Віктор, він оперуповноважений і хотів би отримати якісь там документи. Цікавлюся чи внесено відомості до ЄРДР і... отримую відповідь, що ні. Нагадую, що КПК каже "не пізніше 24 години". Ну таке. Віктор каже "я лише опер. до мене які питання?" Ну, зрештою, й справді. Питання ж до слідчого.

16.02.18 звертаємося до Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області зі скаргою на бездіяльність і 19.02.18 слідчий суддя Дуда О.О. задовольняє нашу скаргу і постановляє зобов'язати слідчого ГУНП внести відомості до ЄРДР. У то й же ж день заносимо копію ухвали до слідчого управління, яку реєструють за №1070. Сьогодні зранку телефоную до канцелярії слідчого управління і як ви думаєте? Правильно! Відомості до ЄРДР так і не внесені а копія ухвали, за словами поважної пані, взагалі папірець на який ніхто уваги звертати не буде. Також хочу зазначити, що якщо ви телефонуєте за якимось службовим номером, то працівники канцелярій не навчені представлятися, вони просто скажуть вам "ало" і "говоріть швидше", таке враження ніби телефонуєш їм додому. Поспілкуватися телефоном ви можете лише з працівниками канцелярій. Для прикладу моє бажання поспілкуватися телефоном з начальником слідчого управління викликало у працівниць неабиякий подив. І це зауважте, йдеться лише про внесення відомостей до ЄРДР що вже говорити про саме розслідування. 

Резюме: я, пропрацювавши майже два тижні у складі атестаційної комісії, не мав великих ілюзій стосовно роботи поліції, але сподівався, що принаймні елементарний порядок і хоч якась видимість роботи буде. Зараз розумію, що всім начхати на елементарні посадові обов'язки, ніхто не несе ніякої відповідальності...

Володимир Романко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Соціальна мережа  

Коментарі