Спортсменка потрапила на Олімпіаду у Південну Корею, знайшовши вади в системі відбору

Лінива спортсменка вразила соцмережі виступом на Олімпіаді

22.02.2018 10:26   Джерело: sport.znaj.ua
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У понеділок, 19 лютого, на Олімпійських іграх-2018 у Пхьончхані відбулися змагання з лижного хаф-пайпу серед жінок. Дисципліна полягає в спуску на гірських лижах з виконанням видовищних трюків.

При цьому в олімпійській кваліфікації виступила американка Елізабет Суейн (Elizabeth Swaney), що представляє Угорщину. Замість серії трюків вона ніяково спустилася зі схилу, щоб сильно не розганятися, а потім просто проїхалася по хаф-пайпу, практично не підстрибуючи. За спробу вона отримала 30 балів: у передостаннього місця набралося 43 балів (спортсменка при цьому впала під час заїзду).

Читайте також

Олімпіада-2018. Всі чемпіони дванадцятого дня

Суейн у соцмережах назвали «дуже посередньою» лижницею, яка не повинна була потрапляти на Ігри, бо вона навіть не спробувала щось показати.

Пізніше з'ясувалося, що Свейн потрапила на Олімпійські ігри, знайшовши вади в системі відбору. 33-річна спортсменка, яка працює в Кремнієвій долині, почала займатися лижами в 25 років і раніше представляла Венесуелу. Для відбору до Південної Кореї їй потрібно було було кілька разів потрапити в топ-30 на міжнародних змаганнях. Тому вона їздила тільки на ті, де брали участь менше 30 спортсменів. 

Суддя лижного хаф-пайпа Стіл Спенс так прокоментував виступ: "Вона їздила на кожен Кубок світу, де були 23, 25 або 28 спортсменів. Вона робила це кілька років: іноді конкурентки падали, і Свейн отримувала місце вище. Якби вона падала, то не отримала б достатню кількість балів для Олімпіади. Але вона не робила трюки, а значить - не помилялася".

Федерація Угорщини заявила, що до Ігор її представники ніколи не бачили спортсменку в справі, вона тренувалася і збирала гроші на поїздку сама.

До вашої уваги відео виступу:


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: sport.znaj.ua  

Коментарі