Презентація Тернопільщини відбулася у теплому колі та з цікавими проектами

22.02.2018 09:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Яніна Чайківська

Мистецькі здобутки, історичні цінності, освітній потенціал, інвестиційну привабливість презентувала Тернопільщина минулого тижня у Києві. На день один презентаційний майданчик в центрі столиці перетворився на платформу для співпраці та перспектив. Захід мав вагоме міжнародне значення, адже його відвідали два десятки послів.

null

 

null

«Понад 300 підприємств з понад 90 країн світу сьогодні вже є інвесторами в економіку Тернопільської області. Тут присутні посли не лише представників Польщі, Угорщини, а й – В’єтнаму, Ірану, Індії, представники дипломатичних місій понад багатьох країн. Це говорить про те, що вони для себе також відкривають Тернопільську область», – наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

null

Кращі представники Тернопілля під час виставки презентували етно-культурні особливості, туристичні атракції, наукові інновації, навчальні заклади, картини кращих митців та гастрономічну складову краю.

«Сьогодні ми живемо в епоху глобальної конкуренції на регіональному та національному рівнях, тому для нас дуже важливо показати, що Тернопіль має не лише гідну історію, а й є містом інновацій, фестивалів, духовним та культурним центром України», - зазначив міський голова Сергій Надал.

null

 

null

 

null

Багатогранність Тернопільщини відображав кожен куточок виставки. Талановиті художники показали киянам тернопільську палітру. Захід об’єднав навколо спільної історії та культури тернопільське земляцтво. Саме «тернопільським вже більше, ніж «холодноярським» завдяки своїм історичним романам називає себе відомий письменник Василь Шкляр.

null

«Благословенне Тернопілля» дало початок новій відзнаці – «Гордість Тернопільщини». Її отримали троє людей, серед яких талановитий тернополянин – Андрій Підлужний.

null

У рамках «Благословенного Тернопілля» відбувся бізнес-ланч з представниками різних секторів економіки, профільних міністерств, підприємцями та народними депутатами від Тернопільщини Тарасом Юриком та Олегом Барною за участі голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни, голови облради Віктора Овчарука, міського голови Тернополя Сергія Надала, віце-президента Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тараса Демкури.

null

За підсумками «Благословенного Тернопілля» як партнери по бізнесу, так і експерти, народні депутати України відзначили, що Тернопільщина – це багатий край працьовитих людей та цікавих ініціатив, а тому безперечно має всі передумови для розвитку та економічного зростання й процвітання.

null

Серед розмаїття книговидання і перекладів, сприяння розвитку сучасного мистецтва та культурних індустрій необхідним є вийти за межі «популяризації» культури, зосередження на промоційній складовій, налагодження комунікацій регіонів з міжнародними інституціями за кордоном, підтримка культурного розмаїття. Цьому сприяє реалізація успішних проектів Благодійного фонду родини Демкур, з якими ідентифікують Тернопільщину в Україні і світі:

null

У рамках «Благословенного Тернопілля» відомі меценати краю організували презентацію культурно-мистецького проекту «Під зорею Пінзеля», завдяки якому багато років поспіль відбувається популяризація спадщини барокового мистецтва України і європейських країн (архітектура, стінопис, музика) з автентичними строями епохи кінця ХІХ-го початку ХХ-го століття - «Україна – СПАДОК тисячоліть». Зокрема діяв майданчик для інформування широкої міжнародної аудиторії – гостей заходу, про культурну спадщину України, популяризація другого перевидання мистецького альбому Віри Стецько «Таїна Пінзеля» (2017 року видання), спадщини барокового мистецтва, налагодження міжкультурного діалогу і міжнародної мобільності, поглиблення зв’язку між існуючою та майбутніми аудиторіями вивчення і популяризації спадщини Іоанна-Георга Пінзеля в Україні і за її межами.

null

Експозицію Тернопільщини прикрасили автентичні строї кінця ХІХ - початку ХХ століття з приватної колекції родини Демкур. Цього разу від етногалереї «Спадок» будуть представлені унікальні автентичні строї регіону Західного Поділля у поєднанні з фотороботами сучасних дизайнерів у напрямку етнографії, учасниками виставки «Орнаментальна ДНК» у м. Анкара, Турція в 2017 році. Головна мета - сприяння розвитку сучасного мистецтва та культурних індустрій у поєднанні з історичним надбанням і етнографічним ресурсом нашого краю.

null

«Благословенне Тернопілля в черговий раз здивувало тисячі гостей, які змогли ознайомитися як з економічним і туристичним, так і культурним потенціалом області з чудовою програмою від провідних артистів нашого краю. Для багатьох це стало чудовою формою для налагодження ділових та дружніх відносин. У неформальній обстановці можна було поспілкуватися з першим віце-прем‘єр міністром, Міністром економіки Степаном Кубівим, заступником міністра Михайлом Титарчуком, послами, представниками влади, бізнесу та громадськості.

Дякуємо всій Тернопільській команді - адміністрації, обласній та міським радам та їх працівникам, представникам навчальних закладів, бізнесу, громадськості, журналістам за високий та якісний рівень заходу.

Окремо подяку висловлюю керівникам наших проектів - Наталії Волощук, Тетяні Фарині, Анні Буяк. Біля локацій етно-галереї «Спадок» та проекту «Під Зорею Пінзеля» було завжди людно, цікаво та весело, а всі почесні гості в дарунок отримали альбоми «Таіна Пінзеля», - додав Тарас Демкура.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі