22 лютого о 14.00 у Тернопільській обласній бібліотеці для молоді відбудеться година історичної справедливості “Невідомі герої УПА”.  Під час заходу відбудеться презентація книг Людмили Строцень та Сергія Грабового, які присвячені історії повстанської боротьби на Бережанщині й Збаражчині.

У заході візьмуть участь дослідники повстанської доби нашого краю, родичі й односельці героїв, також представники місцевої влади, головні спеціалісти управління культури ОДА, голова Саранчуківської ОТГ В. Петровський, сільський голова с. Шили Збаразького району С. Мороз. У своїй книзі «Ми минемося, а спомин буде про нас…» – авторка Людмила Строцень подає записані під час фольклорної експедиції пісні та спогади старожилів і очевидців сіл Саранчуків, Базниківки і хутора Соколиці на Бережанщині у часи повстанського руху. Описує репресивні заходи радянських силових органів проти українського збройного підпілля. Подає нові віднайдені факти про життя і смерть Івана Дубчака «Грека» – керівника просвітницьких гуртків, члена ОУН, районового референта пропаганди, автора низки повстанських пісень. Упорядник книги «Повернення з невідомості. Василь Пастушенко. Штрихи біографії видатного діяча ОУН зі Збаражчини» – Сергій Грабовий. Він познайомить присутніх із біографією Пастушенка, розповість про його підпільну діяльність. Вперше публікуються світлини видатного діяча.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #спомин, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПА
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: