Ігор Дуда

Ігор Дуда

журналіст

Олімпіада-2018: серед снігів Кореї і вітрів усі почули гімну нашого мотив

20.02.2018 12:35   Джерело: За Збручем
Автор : Ігор Дуда

Агентство Associated Press зробило перед Олімпіадою прогноз, згідно з яким Україна здобуде три медалі. На думку аналітиків агентства, срібну медаль виграють наші біатлоністки в естафеті, ще одне “срібло” мала завоювати Настя Меркушина в спринті, а фристайліст Олександр Абраменко зможе вибороти “бронзу”. 

П’єдестал після жіночої спринтерської гонки жодна з українок не прикрасила, естафета відбудеться лише через кілька днів, та й у прогнозі щодо виступу Олександра Абраменка шановні прогнозисти прорахувалися. Вони пророкували українцеві “бронзу”, а він… узяв – і виграв золоту медаль!  Першу для української команди в Пхьончхані!!  Тим приємнішу після стількох прикрих невдач і розчарувань, які переслідують наших спортсменів на головному старті 4-річного циклу. В суперфіналі змагань з лижної акробатики, в надзвичайно гострому й драматичному протиборстві з суперниками з Китаю та Росії українець виявив завидну психологічну стійкість вкупі зі здатністю піти на ризик і у вирішальний момент кинути все на вівтар перемоги. Свій найскладніший стрибок він “приберіг”  для суперфіналу і вклав у нього всю свою майстерність. “Це видатне досягнення, просто геніальний виступ – відзначив президент НОК Сергій Бубка, – спасибі Олександру і його наставнику Енверу Аблаєву, які подарували такі щасливі й приємні  миттєвості радості всьому українському народу”.

“Золото” 29-річного уродженця Харківщини – друга найвища нагорода для України в індивідуальних видах  на зимових Олімпіадах після тріумфу в 1994 році у норвезькому Ліллегаммері фігуристки Оксани Баюл.

Різноманітним прогнозам перед змаганнями іноді все-таки варто вірити – вони подеколи мають властивість збуватися. Причому – “з перебором”.  Почекаємо до жіночої біатлонної естафети?

Ігор Дуда


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: За Збручем  

Коментарі