«Благословенне Тернопілля» вдруге зустріло гостей у столичному «Українському домі» (Відео)

19.02.2018 22:13   Джерело: Тернопільська ОДА
Опубліковано : Новини Тернопілля

Мистецькі здобутки, історичні цінності, освітній потенціал, інвестиційна привабливість – на день один презентаційний майданчик в центрі Києва перетворився на платформу для співпраці та перспектив. Новий формат обговорень – бізнес-ланч, зібрав за круглим столом представників різних рівнів влади та бізнесу. А сам захід набув міжнародного значення, адже його відвідали понад півтора десятка послів.

«Понад 300 підприємств з понад 90-та країн світу сьогодні вже є інвесторами в економіку Тернопільської області. Сьогодні на заході присутні посли не лише представників недалекого зарубіжжя, Польщі, Угорщини, а й – В’єтнаму, Ірану, Індії, представники дипломатичних місій понад 30 країн. Це говорить про те, що вони для себе також відкривають Тернопільську область», – наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Якісний інвестиційний продукт та одностайність керівництва області – ось що змушує потенційних інвесторів зацікавитись регіоном в першу чергу, кажуть фахівці. І на основі власної співпраці переконують – Тернопільщина має всі передумови для успішних проектів.

«Інвестори, які вже працюють на Тернопіллі, дуже успішні. Водночас, дуже важлива й співпраця всіх органів влади. Тоді інвестор розуміє, що на його потреби реагують, допомагають, йому сприяють і він комфортно почувається. В даному аспекті Тернопільщина є тим взірцем успішності. Тут є повна співпраця, мінімальний рівень корупції. Тому ми рекламуємо Тернопілля, як чудовий регіон для інвестицій», – зауважила заступник директора офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Уляна Хром’як.

Аграрна сфера – один з пріоритетних напрямків розвитку області. Обговорення в такій атмосфері формують свіжий спільний погляд на її сильні сторони і дають початок новим проектам. Ми маємо вдосталь сировини, потужностей, робочого потенціалу та фахівців, тому підприємства Тернопільщини повинні стати локомотивом спиртової галузі, переконаний вихідець з нашої області, представник «Укрспирту» Віталій Сосницький. До кінця року, за його словами, в районах запрацює два нових потужних промислових об’єкти.     

«Уже цього року ми будемо реалізовувати 2 проекти – це Хоростківське МПД і Марилівське МПД. Якщо їх задіємо під виробництво біопалива, інші підприємства – Борщів, Кобиловолоки – будуть робити сировину для цього продукту. Також робитимемо біопаливо, яке можна буде продавати на заправках», – поінформував  голова профспілки ДП «Укрспирт» Віталій Сосницький.

Ми маємо що показати світові, переконані учасники виставки, а на подібних презентаціях все багатство області – як на долоні Завдяки Тернопільщині, переконують історики, світ вже невдовзі дізнається, чи є українці спадкоємцями унікальної древньої трипільської культури.

«Тільки одне місце по всьому ареалі поширення трипільської культури від Румунії до Дніпра є на Тернопільщині, це печера Вертеба, – повідомив  директор Борщівського краєзнавчого музею Михайло Сохацький. –

Там є залишки людей, яким понад 5 тисяч років. І за результатами проведень генетичних, антропологічних досліджень можна довідатись генну історію цих людей».

Багатогранність Тернопільщини відображав кожен куточок виставки. Талановиті художники показали киянам тернопільську палітру. Захід об’єднав навколо спільної історії та культури тернопільське земляцтво. Саме «тернопільським вже більше, ніж «холодноярським» завдяки своїм історичним романам називає себе відомий письменник Василь Шкляр.

«Ще в «Чорному Вороні» я згадую Тернопільщину. Потім був історичний роман «Маруся», де один з головних героїв сотник галицької армії Йосип Станімир є з Тернопільщини, з села Ладичина. А останній роман «Троща» – це вже чисто тернопільський дух, гарячий подих повстанський, бандерівський. Через те я вже серед цього земляцтва свій», – підкреслив відомий український письменник Василь Шкляр.

«Благословенне Тернопілля» дало початок новій відзнаці – «Гордість Тернопільщини». Її отримали троє людей, серед яких талановитий тернополянин – Андрій Підлужний.

«Я побував у багатьох країнах світу, на багатьох континентах. Але саме в Тернополі народилися одні з найкрасивіших пісень. І хоч Тернопіль дуже маленьке місто, але й дуже щире і справжнє», – наголосив співак та композитор Андрій Підлужний.

Тернопільщина відкрита для своїх гостей. Вона приймає в обійми і водночас віддає світові найцінніше – народжене з землі і любові. Приїжджайте на БлагословеннеТернопілля!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська ОДА  

Коментарі