Бюджет участі формує громада

Опубліковано:
16 Лютого, 2018

Жителі Заліщиків беруть активну участь у громадському проекті, що являє собою платформу для реалізації бюджету участі.  Це партнерський діалог влади і громади, який успішно працює у 60-ти містах та об’єднаних територіальних громадах України.

Проект надає шанс кожному жителю перетворити свої міста на міста мрії, пропонуючи плани, які будуть реалізовані міською радою протягом року. Бюджет участі – інструмент прямої електронної демократії, що надає жителям міста право впливу на розподіл міського бюджету, а владі приносить ідеї стратегічного розвитку міста.

Читайте також

Тернопільщина очима Юзефа Даньди
Степан Гладун: «Ставимо масштабні завдання щодо розбудови інфраструктури у Хоростківській громаді»

У Заліщиках підійшли дуже креативно до реалізації проекту і навіть створили свій стилізований герб міста, логотип якого розробила місцева жителька  Ірина Бабій.

У міській раді активно сприяють реалізації бюджету участі і щиро вірять, що він стане якісним інструментом для розквіту міста.

Уже є чимало цікавих і слушних пропозицій від громадян. Проте міська рада шляхом відкритого обговорення і голосування обиратиме найбільш привабливі і пріоритетні ідеї і втілюватиме їх у життя.

Платформа створена технологічною громадською організацією Social Boost за підтримки Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень ІБСЕД та за фінансування USAID Ukraine – USAID Україна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бюджет, #Заліщики, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: