Скільки тернополяни витрачають на харчування? Порахували в управлінні статистики (Відео)

Опубліковано:
15 Лютого, 2018

За підрахунками обласного управління статистики на основні продукти харчування сім’ї тернополян та мешканців області витрачають близько 3000 грн за місяць при середньому загальному доході сім’ї у 10500 грн.

Розрахунок зазвичай проводять для одного середньостатистичного домогосподарства. У переліку основних продуктів м’ясо, молоко та молочні продукти, хліб, овочі, фрукти, яйця. Також за даними вибіркового дослідження умов життя за 2017 рік у нашій області одна особа отримує дохід біля 3500 грн за місяць. Разом за місяць одне домогосподарство в середньому купує (тратить, оплачує послуг) у сумі 9931 грн (з розрахунку на одну особу 3389 грн), дивно, що по країні ця сума менша – 2568 грн. На купівлю продовольчих товарів та витрати на харчування поза домом члени домогосподарства витрачають 4612 грн. На оплату комунальних послуг – майже 2000 грн, на непродовольчі товари – 2500 грн, інші витрати – 800 грн, на харчі мешканці нашої області витрачають більше 50% своїх доходів. Одна особа в середньому за місяць споживає – 7,6 кг хліба, м’яса – 4 кг, молока, сиру та масла – 24,3 кг, яєць – 24 шт, цукру та меду – 2,2 кг, овочів та баштанних – 7,5 кг, картоплі – 7,3 кг, фруктів і ягід – 3,4 кг, риби – 0,7 кг. Також одна особа в місяць тратить на харчування поза домом 193 грн. А Ви рахували власні доходи та витрати? Аналізували свій продуктовий кошик? Адже результати можуть неабияк здивувати кожну не середньостатистичну сім’ю.

Статистичними даними поділилась з журналістами телеканалу ІНТБ начальник відділу обробки даних вибіркових обстежень населення управління обробки даних демографічної та соціальної статистики ГУС в Тернопільській області Мирослава Гураль.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #продукти, #статистика, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: