Відкриття мандрівної фотовиставки «Батьківщина у вигнанні»

15.02.2018 09:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

15 лютого о 15:00 год. в Тернопільській обласній бібліотеці для молоді у секторі мистецтв (ІІ-й поверх) відбудеться відкриття мандрівної фотовиставки української журналістки Анастасії Власової «Батьківщина у вигнанні».

Це фотоісторія трьох сімей кримських татар, які переїхали до західної України після анексії Криму Росією: Енвера Бекірова – кримсько-татарського активіста й волонтера Крим-SOS, Ельвіри Дроздової – матері двох дітей, Абдаракхмана та Діляри Джепарових.

Ставши свідком другого вигнання кримсько-татарського народу, Анастасія у своїх роботах передає той сильний взаємозв’язок, який кримські татари мають зі своєю землею споконвіку. Авторка світлин намагається дослідити:  чи стають вони самотніми в іншому суспільстві.

Історія виставки є частиною групового проекту фундації Магнум “Що працює” та експонується в бібліотеці в рамках проекту “Мандрівна галерея” від Американського дому у Києві. Проект має на меті висвітлити інтеграцію кримських татар мусульман у християнську громаду у Львові, а ще - побудувати мости між двома різними суспільствами.

До слова. Переглянути фотосвітлини можна до 27 лютого.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі