Кіберполіція впіймала хакера, який продавав базу даних служби доставки, в котрій є багато тернополян

15.02.2018 06:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Нещодавно всі новинні сайти повідомляли, що зловимсники викрали та продають базу даних клієнтів однієї з найбільших в Україні слуб доставки, якою активно користуються і жителі нашого міста.

Кіберполіції виявила хакера, який викрав базу даних міжнародної компанії-перевізника і намагався продати її. Про це повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції Нацполіціі України.

Міжнародна компанія-перевізник, базу даних якої викрали, поставляла товари з США на експорт, в тому числі і в Україні.

Поліцейські встановили місце проживання хакера і провели обшук, під час якого виявили на його комп’ютері повну базу даних клієнтів міжнародної компанії. За попереднім аналізом, в цій базі налічується персональна інформація про 120 тисяч осіб, серед яких були і громадяни України.

Хакер також займався скупкою на скомпрометовані платіжні картки різних товарів через інтернет. Ці товари він надалі хотів перепродати.

У його квартирі поліцейського вилучили ноутбуки, мобільні телефони та флешки. Проводиться подальша робота спільно з представниками Федерального Бюро розслідувань США, по встановленню суми завданих збитків.

Багато користувачів цієї служби почали переживати, однак як вияснили журналісти Чортків.Онлайн все вже позаду.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі