Неповторна автентика етногалереї «Спадок» та унікальні проекти будуть представлені під час «Благословенного Тернопілля»

Опубліковано:
14 Лютого, 2018

Минулого року з великим успіхом відбулося представлення Тернопільщини у столиці нашої країни. Родзинкою заходу стали автентичні строї від етногалереї родини Демкур «Спадок». Цьогоріч організатори заходу також підготували низку цікавинок. Отже, 15 лютого в Українському домі у Києві відбудеться захід «Благословенне Тернопілля – 2018». Основна ідея заходу – розповісти про справжній духовний центр українства, про край замків і заповідників, про скарбницю культурної спадщини, наукової думки та літературних здобутків. У програмі заходу: туристичні атракції; етно-культурні особливості; виставки art-буків та картин кращих митців краю; презентації навчальних закладів, книговидавців, автограф-сесії авторів; гастрономія та авторські ресторації.

null

У рамках заходу відбудуться зустрічі керівництва області, представників бізнес-кіл краю з керівниками центральних органів виконавчої влади, Надзвичайними та Повноважними Послами іноземних держав, акредитованих в Україні, представниками іноземних бізнес-кіл; бізнес-ланч «Діалог заради розвитку Тернопільщини», участь представників місцевого бізнесу, збори «Тернопільського земляцтва».

null

У розрізі цієї події важливим є контент, яким буде представлена Тернопільщина в міжнародних культурних комунікаціях під час заходу. Серед розмаїття книговидання і перекладів, сприяння розвитку сучасного мистецтва та культурних індустрій необхідним є вийти за межі «популяризації» культури, зосередження на промоційній складовій, налагодження комунікацій регіонів з міжнародними інституціями за кордоном, підтримка культурного розмаїття. Цьому сприяє реалізація успішних проектів Благодійного фонду родини Демкур, з якими ідентифікують Тернопільщину в Україні і світі:

null

У рамках «Благословенного Тернопілля» відомі меценати краю організують презентацію культурно-мистецького проекту «Під зорею Пінзеля», завдяки якому багато років поспіль відбувається популяризація спадщини барокового мистецтва України і європейських країн (архітектура, стінопис, музика) з автентичними строями епохи кінця ХІХ-го початку ХХ-го століття – «Україна – СПАДОК тисячоліть».

null

Зокрема буде організовано майданчик для інформування широкої міжнародної аудиторії – гостей заходу, про культурну спадщину України, популяризація другого перевидання мистецького альбому Віри Стецько «Таїна Пінзеля» (2017 року видання), спадщини барокового мистецтва, налагодження міжкультурного діалогу і міжнародної мобільності, поглиблення зв’язку між існуючою та майбутніми аудиторіями вивчення і популяризації спадщини Іоанна-Георга Пінзеля в Україні і за її межами.

null

Благодійний фонд родини Демкур забезпечить діяльність пересувної виставки-експозиції робіт відомих сучасних художників, учасників живописного пленеру «Таїна Пінзеля», який відбувся у серпні 2017 року на тему творчості митця.

null

Окрім того, заплановане спілкування та перемовини з координатором проекту «Під зорею Пінзеля» в Україні Тарасом Демкурою, який є відомим меценатом Тернопільщини, віце-президентом з питань регіонального співробітництва Міжнародної торгової палати ICC Ukraine, відповідальним за напрямок зовнішньоекономічної співпраці та зв’язки з діаспорою Тернопільського земляцтва у Києві.

null

Знову експозицію Тернопільщини прикрасять автентичні строї кінця ХІХ – початку ХХ століття з приватної колекції родини Демкур.

null

Етногалерея «Спадок» з великим успіхом брала участь у презентації Тернопільської області «Благословенне Тернопілля» 14 лютого 2017 року. Виставка була дієвим майданчиком для спілкування з Послом Ірану, Послом Канади, Послом Литви. Загалом минулого року проведено понад 19 зустрічей з перемовинами про налагодження зв’язків як в бізнесовій, так і культурній галузях. Цим заходом дано добрий початок її діяльності протягом року. До Всесвітнього дня вишиванки етногалерея була запрошена на відзначення свята у місто Прагу, експонати виставки взяли участь у міжнародній туристичній виставці UITT – 2017 у місті Київ, етнопоказах у місті Чернівці (травень, 2017) та місті Києві (липень, 2017) на запрошення відомих колекціонерів і митців, м. Львові (50-ти річчя СКУ), у виставці «Орнаментальна ДНК» Анкара, Туреччина, жовтень 2017 року.

null

У 2018 році від Етногалереї «Спадок» будуть представлені унікальні автентичні строї регіону Західного Поділля у поєднанні з фотороботами сучасних дизайнерів у напрямку етнографії, учасниками виставки «Орнаментальна ДНК» у м. Анкара, Турція в 2017 році. Головна мета – сприяння розвитку сучасного мистецтва та культурних індустрій у поєднанні з історичним надбанням і етнографічним ресурсом нашого краю.

null

«Ми веземо наші експозиції етногалереї «Спадок», проект «Під Зорею Пінзеля», екосадиби «Горигляди” та напрацювання щодо надсучасного центр транскордонної співпраці «Трансімперія», а також в повному складі їде «Туристична асоціація Тернопілля» та управління туризму Тернопільської ОДА. День Тернопільщини в Києві – це спільна робота всієї команди – від керівництва та колективів обласної адміністрації, міської, обласної рад, а також представників бізнесу та громадськості.

null

Від Міжнародної торгової палати ICC Ukraine ми розіслали запрошення Надзвичайним та Повноважним Послам іноземних держав, представникам Світового Конгресу Українців, Української всесвітньої координаційної ради, Тернопільского земляцтва, керівнику американської торгової палати, всім регіональним представникам ICC Ukraine та представникам бізнесу. Це буде чудова нагода познайомитися з економічним, культурним, туристичним потенціалом нашого краю, а також чудова платформа для нетворкінгу.

«Благословенне Тернопілля» об’єднає відомих та успішних вихідців з Тернопільщини та зможе окреслити пріоритетні напрямки розвитку та подальшої співпраці. Це буде цілком новий формат презентації нашого краю», – зазначив Тарас Демкура.

У програмі:  туристичні атракції; етно-культурні особливості; виставки art-буків та картин кращих митців краю; презентації навчальних закладів, книговидавців, автограф-сесії авторів; кращі ресторани Тернопілля та гастрономічні смаколики.

Офіційне відкриття о 17-00.

Контактна особа від Міжнародної торгової палати та благодійного фонду родини Демкур – Тетяна Фарина 0506097605, Туристичної асоціації Тернопілля – Наталія Волощук 0972095974.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #Демкура, #етно, #київ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #спадок, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: