Краса старовинного Бучача з висоти пташиного польоту (Фото)

13.02.2018 19:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

В соціальній мережі Фейсбук на сторінці Василя Юрків опубліковано надзвичайні фото старовиного Бучача з висоти пташиного польоту. 

А ось як пише про Бучач Світлана Захарчук, запрошуючи відвідати містечко: 

Бучач існує вже понад 750 років. Невеличке історичне містечко розташувалося на берегах річки Стрипи. Тут є багато цікавих пам’яток і просто красивих місць. Перш за все, ратуша. Ця споруда була зведена у 1751 році. Її архітектором був Бернард Меретин, а скульптором – видатний Пінзель. Тоді на ній було 14 скульптур біблійних і міфічних героїв, рештки яких зараз зберігаються у музеях. Зараз ратушу реставрують, і всі бучачани з нетерпінням чекають завершення цих робіт, щоб побачити її в оновленому вигляді. 

Наступним важливим об’єктом є замок. Це одне з моїх найулюбленіших місць у Бучачі. На жаль, від 14 століття до сьогодні залишились тільки руїни кам’яних стін, проте тут панує особлива атмосфера. З його висоти відкриваються надзвичайно мальовничі краєвиди. Все місто, як на долоні. У будь-які пору року і час доби ця картина здатна зачарувати. 

Далі думаю, варто відвідати комплекс монастиря оо. Василіян з церквою і дзвіницею. Його було збудовано у 1753 році. Це дуже красивий храм. Просторий і затишний, з чудовим настінним розписом. У колегіумі, що при монастирі, відбувається навчання для хлопців з 9-ого по 11-ті класи. Окрім монастиря, в Бучачі є ще 5 церков, серед яких церква св. Покрови, св. Миколая та один костел, що був зведений 1652 року. Тому у нас часто можна зустріти групи туристів із Польщі. 

Біля дитячого садочка "Сонечко", що на вулиці Б. Хмельницького, у 1751 році була поставлена фігура Богородиці, автором якої був також Пінзель. До наших днів цей монумент дещо зруйнувався, але у 2006 році був відреставрованим. Також у нас є відреставрована фігура Яна Непомука, авторства Пінзеля, яка розташована біля статуї Ісуса Христа на чортківському роздоріжжі. 

Ось і все… Сподіваюсь, що протягом такої віртуальної екскурсії Вас супроводжували позитивні емоції, і Ви обов’язково захочете пережити це ще раз, тільки не з горнятком чаю перед монітором, а з фотоапаратом і справжніми враженнями від побаченого на вулицях Бучача.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі