Бджолярі Тернопільщини об’єдналися у спілку (Фото)

13.02.2018 10:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

На господарському небокраї нарешті після довгих дискусій, дебатів - із одним запитанням «Бути чи не бути?» зародилася ще одна важлива громадська організація - обласна спілка пасічників України. Обрано правління і голову. Очолив новоутворену організацію, невтомний ентузіаст бджолярської справи, відомий у краї фермер та аграрник. заслужений працівник сільського господарства України, депутат Тернопільської обласної ради, керівник ФГ «БерезовськиЙ» і ПП «Агрон» Тернопільського району Юрій Березовський. Саме він минулого понеділка був ініціатором зустрічі громадських осередків пасічників у файному місті Тернополі.

null
Юрій Березовський

В Україні сьогодні  нараховується приблизно до 400 тисяч пасічників- аматорів і 3 мільйони бджолосімей.

- На Тернопільщині населення утримує 55,7 тис. бджолосімей, а в сільгосппідприємствах 0,5 тисяч бджолородин, - каже в. о. директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Стахів. На його переконання кооперація і об’єднання фахівців бджолиного нелегкого ремесла в сучасних умовах єдино правильне рішення.

За словами голови обласної спілки пасічників пана Березовського, який в приватному агропідприємстві утримує 350 бджолосімей в селах Товстолуг, Малий Ходачків, назріла нагла потреба у створені дієвої спілки пасічників. Багато підприємців зацікавлені бджільництвом. Спілка також дбатиме про культуру споживання меду і здоров’я нації. Об’єднуються для того, щоб гідно конкурувати на вітчизняному ринку і виходити зі своєю продукцією до світових споживачів. Бути для пасічників ціновим регулятором на власну продукцію, захисником їх прав, займатися навчанням не лише в Україні. але в Європі. Спільно боротися із отруєнням бджіл недобросовісними господарниками.

Сучасний бджоляр має бути добре проінформований, уміти користуватися інтернетом, впроваджувати все нове і передове, одним словом не лише новатором, але й виконавцем ідей пасічництва.

null

 

null

 

null

На фото автора: керівник обласної спілки пасічників України Юрій Березовський. Фрагменти із сільської фабрики меду  у селі Малий Ходачків Тернопільського району. На передньому плані вчений-бджоляр Ігор Водяний.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі