Багатогранна Оксана Голда: аналітик, митець, фотограф, біолог, гурман

Опубліковано:
12 Лютого, 2018

Оксана Голда. Прониклива. З особливою енергетикою усмішки і приязні. Як сама про себе каже : Ідеаліст. Аналітик. Митець. Фотограф. Біолог. Гурман. Подорожня…

Познайомилась з нею на тренінгу і серед кількох десятків жінок виділила саме її. В цій маленькій жінці багато творчого, природнього. Чомусь так буває, що тебе притягують певні люди, які, видно, з тобою на одній хвилі. В приголомшливій  промові австро-американського психолога Рудольфа Дрейкурса «Сміливість бути недосконалим» ( «The Courage to be Imperfect»), яку той прочитав ще в 1957 році в Орегонському університеті, йшлося про те, що змушує нас прагнути здаватися краще, ніж ми є, чому від цього бажання так складно позбутися і, звичайно ж, як набратися сміливості «бути неідеальним», що рівнозначно поняттю «бути справжнім». Так от, Оксана вміє бути справжньою. І бачити красу внутрішню і довколишню.

– Розкажи про твоє мистецтво фотографії. Як прийшла до цього заняття, що спонукало шукати себе на цьому поприщі, як реалізовуєш свою творчу енергію?

– Захоплення фотографією можна вважати сімейним хобі – у нас в сім’ї фотографувати люблять всі. Найбільш професійно і серйозно фотографією захоплювався мій батько, який почав фотографувати ще в школі. Перший його фотоапарат був СМЕНА-8, потім ФЕТ і ЗЕНІТ – який уже навіть я пам’ятаю. Завдяки моєму батьку у нас є великий сімейний фотоархів друкованих фотографій, які він сам робив та проявляв. Тому цим своїм захопленням, яке переросло в комерційну діяльність, завдячую перш за все йому!

 З іншого боку, своїм нахилом до образотворчого мистецтва завдячую своїй мамі – вона у мене професійний художник, все життя малює і в її роду є багато талановитих художників, зокрема мамина тітка – Зайченко Таїсія, заслужений художник України. В дитинстві я захоплювалась живописом і досить багато малювала, всі мої однокласники, коли ми зустрічаємось, згадують мої малюнки, карикатури та стінгазети, але зараз я більше себе виявляю через фотографію і ще останнім часом через декоративне мистецтво. Минулого року я навчилась розмальовувати ялинкові прикраси і деякі мої знайомі навіть з цього скористали – придбали в подарунок пару таких ексклюзивних речей.

null

Скільки себе пам’ятаю, на всіх зустрічах друзів у всіх подорожах  – чий би не був фотоапарат він плавно перекочовував в мої руки. В народі кажуть -“найважливіша людина після застілля – та у кого був фотоапарат»…Тому вже коли у мене з’явився свій перший цифровий фотоапарат – жити стало цікавіше.

Найбільше мене надихає в фотомистецтві можливість передати не тільки красу якогось моменту, красу людини, природи, а ще й емоції і відчуття.  З часом ми багато забуваємо, спогади блякнуть, стираються дрібні деталі, а коли дивишся на фото, особливо хороше, якісне – відразу момент оживає в пам’яті! У мене є такі фотографії з Криму – дивлячись на які я відчуваю запах моря і морський бриз…Тому для мене фото – це не просто картинка – це ключ до всієї гамми відчуттів, пов’язаних з цим моментом життя.

Для того, щоб оформити всю творчу діяльність мою і родини, я придумала бренд – Ambra_art -“Мистецтво передавати емоції” і зараз під цим брендом працюю як фотограф і моя мама – як художник та декоратор.

– Звідки така любов до шоколаду? Вмієш дегустувати шоколад та дуже колоритно розповідати про свою пристрасть…

– Нам, жінкам, просто необхідно кожного дня зранку трішки солодкого. А оскільки я знаю, наскільки шкідливі солодощі і надмірне вживання цукру – то відповідно вибрала з усього, що я люблю два варіанти з мінімальними побічними ефектами, які будуть задовільняти мою потребу в солоденькому – це чорний шоколад з високим вмістом какао і зефір в шоколаді. Ще більш корисними будуть курага, родзинки та банани, але шоколад містить певні речовини, які сильніше впливають на настрій та вироблення серотоніну і деякі вчені навіть прирівнюють вплив шоколаду на мозок до впливу героїну та конопель. Як ви розумієте у мене тепер зрідка буває поганий настрій – вдома завжди є плитка чорного антидепресанту. Багато моїх друзів та родичів знають про мої уподобання і періодично мене частують чимсь цікавим. Так, дядько з Києва регулярно висилає мені посилки з імпортним органічним шоколадом різних смаків, власне їх я описую та порівнюю в своїх постах. А одна моя подруга пригостила колись мене білим шоколадом з сіллю і водорослями. Ну що сказати: то був дуже цікавий смак, але шоколадом мабуть таке називати не можна… З усього, що я пробувала – мені найбільше подобається поєднання шоколаду з м’ятою – і ще з апельсиновою цедрою та перцем – це божественно…

– Проводиш чимало різних тренінгів щодо емоційного інтелекту, економіки здоров‘я, інших. Поділися, як сама навчилася комунікувати, зрозуміла, що тобі вдається допомагати людям зрозуміти себе, розвинути свої внутрішні резерви?

– Я з дитинства цікавилась психологією, зокрема мене завжди цікавило питання – чому одні люди при порівняно рівних умовах – досягають успіху, а інші ні? Це питання дуже складне, адже на успішність людини впливає багато факторів – це і середовище в якому вона живе, здібності, виховання, знання, які вона отримує. Всі ці фактори взаємопов’язані, але якщо дивитись з погляду психології, то можна вичленити один фактор, який поєднує вплив всіх інших – це наші переконання.  Саме переконання формують ті “програми” та сценарії  за  якими ми живемо.  Багато з них нам закладають в дитинстві наші батьки, частину родичі, друзі, деякі ми самі собі створюємо. Наші переконання – це як рамки, в яких ми живемо і дуже добре, що ці рамки можна змінити.

Кілька років тому я працювала в сітковому бізнесі і бачила на власні очі як кардинально може змінитись життя людини і наскільки швидко вона отримує хороший результат, коли забирає ті переконання, які її стримують. У мене є друзі з якими я завжди обмінююсь корисною інформацією стосовно саморозвитку. Знаю, що багато тієї інформації, що я колись їм дала, позитивно вплинула на їх життя і допомогла їм стати краще, успішніше. Для мене жодна матеріальна цінність не зможе принести такого задоволення, як щира вдячність людей. І мабуть найбільшим визнанням чи мірилом того, що я прожила це життя не даремно – будуть долі людей, які завдяки моєму впливу змінились на краще.

Щодо розвитку навиків комунікації, то тут все банально просто. Чим більше ми вправляємось  в чомусь – тим краще це у нас виходить. З напрямів практичної психології – які варто освоїти для розвитку вміння правильно і успішно комунікувати з людьми можу рекомендувати НЛП. Крім того, зараз курси НЛП-практик,  це уже не просто нейролінгвістика, а зібрання успішних алгоритмів і технік, які можна використовувати в будь-якій сфері життя.

null

– Більшість людей ніхто ніколи не вчив простим правилам екологічного спілкування, і їм нічого не залишається, як копіювати моделі поведінки зі своїх батьків. оточення. І так з покоління в покоління передаються нерозуміння, роздратування, образи і врешті-решт, накопичені болячки, спровоковані психосоматикою… Як вилікувати себе самому?

 – Так, кожна хвороба починається спочатку на інформаційно-енергетичному рівні. Якщо визначати у відсотках – то психічний стан на 70-80% впливає на здоров’я, а фізичний (їжа, фізичні вправи) -не більше 30%. Тому, щоб бути здоровим – треба починати “з голови” – підтримувати в собі хороший настрій, вміти переключатись з негативу на позитив, вміти насолоджуватись маленькими радощами життя, мати заради чого жити. Щодо способів лікування уже наявних хвороб на рівні тіла –  то їх є безліч. Я в дитинстві дуже захоплювалась нетрадиційною медициною – у мого діда було багато книжок – бо він був лікарем, і я переписувала в товстий зошит самі цікаві рецепти, які потім випробовувала на бабці з дідом. Бабуся не дуже любила лікуватись, а дідо тішився і інколи зі мною готував різні мазючки. Потім було навчання на хіміко-біологічному факультеті, потім викладання в медколеджі, потім багато самостійного навчання, різних курсів і особистого  досвіду.

До сьогоднішнього дня я випробувала на собі багато напрямів альтернативної медицини: акупресуру, масаж, аюрведу, соколікування, ароматерапію, гірудотерапію, остеопатію, магнітотерапію, водолікування, грязелікування, хатха йогу, біоенерготерапію, дієтотерапію. Всі ці напрями в свій час давали для мене хороший результат, десь більш виражений, десь – меньше. Але з усього досвіду найсильніший ефект мені дало довгострокове голодування.

Мені зараз 35, я здорова  і почуваю себе чудово. Я дуже рідко хворію, у мене нема ніяких хронічних захворювань а моєму зовнішньому вигляду заздрять більшість моїх однолітків, тому що я виглядаю значно молодше свого віку. І це не завдяки хорошій генетиці, як дехто міг подумати. Ні, навіть “ідеальну генетику” можна зіпсувати шкідливими звичками.

Здоров’я не залежить від цифри в паспорті. Коли мені  було 27, я виглядала значно гірше ніж зараз, у мене була надмірна вага, і серйозні гормональні порушення. І ніхто з лікарів, до яких я зверталась, не зміг мене вилікувати. В певний момент я зрозуміла, що з моїми знаннями я можу розібратись в проблемі і вилікувати себе сама, а оці візити до лікарів – це просто перекладання відповідальності на чужі плечі. Так і сталось – я проголодувала 18 днів на воді і вилікувала не тільки гормональні порушення, але й надмірну вагу, яка з того часу не перевищує норму та інші незначні порушення у здоров’ї. Після голодування я перший раз за 27 років свого життя(!) зрозуміла ЯК КЛАСНО можна себе почувати! Цим досвідом я поділилась минулого року на семінарі “Очищення, оздоровлення та омолодження організму”, після якого організовувала практичну групу з голодування та очищення.

Зараз у мене вже нема потреби в такому довгостроковому голодуванні, але “розвантажувальні дні” – на самій воді або відварах трав роблю регулярно. Також, для фізичного та психічного здоров’я регулярно займаюся йогою і роблю масаж. Я практикуючий масажист, тому дуже добре знаю цілющий вплив цього простого методу оздоровлення.

Всім хто хворіє – рекомендую комплексний підхід до лікування – який буде поєднувати усунення проблеми на фізичному рівні і причини на інформаційно-енергетичному.

– Відомо: всі важливі думки і життєві істини доступні двадцять чотири години на добу сім днів на тиждень і лежать на поверхні. Вони літають в повітрі і можуть бути засвоєні в будь-який момент тими, хто готовий. І тільки самостійно.

– Є таке поняття як Ноосфера, це поняття було запропоновано Едуардом Леруа і потім розвинуте Вернадським. Ноосфера – це загальне інформаційне поле Землі, яке можна порівняти з величезною інтернет базою всієї накопиченої людством  інформації. Синонімом Ноосфери в езотеричних джерелах є Океан Акаші або Хроніки Акаші, це поняття є більш древнім і саме слово Акаша – взяте з індуїзму де значить одну із першооснов матеріального світу. Вважається, що всім відкриттям та винаходам людство завдячує власне інформації “звідти”. Екстрасенсорні здібності в плані отримання інформації також пояснюється тим, що люди якимсь чином вміють “підключатись” до цього інформаційного поля. Колись ці знання неможливо було доказати, а зараз, завдяки сучасним дослідженням і розвитку науки все більше науковців схиляються до думки, що ноосфера існує і що крім матеріальної форми життя паралельно існує інформаційно-польова форма. В свій день народження минулого року я організувала для своїх друзів семінар по темі “Підсвідомість – ресурси та можливості” – де ми також дискутували про взаємодію  людини із ноосферою. Є певні методики роботи з нашим несвідомим, які дозволяють отримувати інформацію з ноосфери та внаслідок взаємодії з ноосферою швидше реалізовувати бажані події в житті.

– Кажуть, не загравайтеся в свої сильні сторони. Проживіть своє життя, як серію проривів, тому що це змінює вас з плином часу. Нас закликають з юних років розкрити і відточити свої вміння і таланти. Дорослішаючи, людина розвиває подібні природні нахили, поки вони не стають частиною його особистості. Але якщо захопитися таким способом мислення, можна перестати робити все інше…

– Варто розвиватись, об’єднуючи свої захоплення та об’єднуючи однодумців. Головні інтереси та багато інших захоплень я поєднала в одному – це клуб економічного фізичного інтелектуального розвитку – скорочено КЕФІР. В рамках клубу я і мої однодумці організовуємо інтелектуальні ігри та тренінги, семінари та зустрічі. Я дуже добре розумію, наскільки ми впливаємо один на одного. Колись моє життя дуже сильно трансформувалось завдяки кардинальній зміні кола спілкування. Адже кожна людина приносить частинку свого світу, свої хоббі, уподобання, інтереси, якими спільно збагачуємось. Наприклад, колись Роман Репко відкрив для мене НЛП, Ольга Томченко “підсадила” мене на інтелектуально-психологічні ігри, які ми постійно зараз граєм в клубі. Таких людей багато, тут бракне місця, щоб всіх перелічити. Те саме я роблю для своїх друзів та знайомих і буду тішитись, коли зможу своїми знаннями та досвідом допомогти комусь жити більш щасливим, насиченим, повним життям.

– Дякую за розмову.

null

Зоряна Замкова

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #голда, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хоббі
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: