Замок на Тернопільщині побудований за проектом відомого архітектора Скамоцці з Венеції

Опубліковано:
11 Лютого, 2018

Прекрасно збережений Збаразький замок протягом століть служив резиденцією литовських князів і польських шляхтичів, – пише Тернопіль Наживо.

Будівництво нової твердині замість зруйнованої татарами фортеці в Старому Збаражі почали 1620 році князі Христофор і Юрій Збаразькі, замовивши у Венеції проект відомого архітектора Скамоцці.

Читайте також

Твердиня на Тернопільщині: мури, мушкетні кулі та кинджал у руці мужньої жінки (Фото)
На Тернопільщині ліквідують ще одну колонію

У XVII ст. нові господарі Збаразького замку, князі Вишневецькі зміцнили його чотирма бастіонами. У 1649 р замок витримав семитижневу облогу козацького війська Богдана Хмельницького, а в 1734 був захоплений гайдамаками.

Магнати Потоцькі в XVIII в. перетворили військову твердиню в звичайний палацовий маєток. Протягом першої половини XX ст. споруда сильно постраждала під час війн, і тільки в 1985 р була завершена реставрація.

У приміщеннях розгорнута археологічна та етнографічна експозиції, виставлена колекція зброї, демонструються унікальні роботи різьбяра по дереву В. Лупійчука, йде створення діорами “Облога 1649 року”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #замок, #Збараж, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: