Представники Тернопільської єпархії взяли участь у Всеукраїнському з’їзді православної молоді

Опубліковано:
10 Лютого, 2018

3-4 лютого 2018 року з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета в приміщенні актової зали Київської православної богословської академії відбувся Всеукраїнський з’їзд православної молоді. Темою цьогорічного з’їзду була “Співпраця українських церков та релігійних організацій у справі утвердження Української держави”, – пише Тернопільська єпархія УПЦ КП.

З благословення архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора у Всеукраїнському з’їзді взяли участь голова молодіжного відділу єпархії прот. Вадим Криворучко, прот. Олександр Базиляк і представники молодіжного активу єпархії Микола Заяць, Михайло Бачинський, Оксана Мартинюк, Наталя Борис, Діана Малко, Юлія Лесик і Ольга Равлюк.

 У заході взяли участь намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, голова Синодального управління у справах молоді архімандрит Макарій (Папіш),  представник Католицької церкви отець Артур Томашевський, представник християн віри євангельської пан Юрій Кулакевич, муфтій Духовного управління мусульман України Шейх Ахмед Тамім.

Учасників з’їзду привітав заступник міністра молоді і спорту України Олександр Ярема. Зі вступним словом до молоді звернувся архімандрит Макарій. Голова Синодального управління у справах наголосив на важливості співпраці релігійних організацій і Церков у розбудові Української держави. Також пролунали вітання зі святом Пресвятої Богородиці перед Її чудотворною іконою “Втіхи і Розради”, адже українська молодь є під омофором Матері Божої, повідомляє прес-служба патріархії.

Після молитви благословити захід було запрошено намісника Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископа Агапіта. Владика привітав делегатів з’їзду, передав благословення від Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, наголосив на необхідності збиратися українській молоді, аби шукати спільних шляхів праці і незважаючи на релігійні розбіжності творити добро там, де це можливо.

Благословив усіх архієпископ Тернопільський і Бучацький Нестор. Владика наголосив на тому, що Україна і її народ переживає непростий переломний період. І перед молоддю стоїть найголовніше завдання побудови нової країни, суспільства, заснованого на високій духовності і християнських ціннностях.

“Ви повинні розвивати себе як віруючі люди і повноцінни громадяни Української держави, звернувся до учасників з’їзду Високопреосвященнійший Нестор. – Якщо для нас віра не буде частиною християнського світогляду, а похід до храму залишиться тільки частиною дозвілля, то ніякого українського суспільства не буде. Якщо ж ми будемо жити з Христом у своєму серці – все зміниться.

Важливо зрозуміти, що віра не є якоюсь системою поглядів, приводом для дискусії чи засобом показати себе і чимось відрізнятися від інших. Віра повинна бути суттю нашого погляду на світ. Якщо ми зрозуміємо, що, живучи по заповідях Божих, можемо жити в сучасному суспільстві, будувати нову країну,  змінювати світ навколо себе, тоді Україна буде справді сильною, буде сильна Церква і справжня православна молодь”, – підкреслив архієпископ Нестор. 

Далі з’їзд продовжив свою роботу у секціях “Християнство та Іудаїзм – відмінності віровчення та співпраця в Україні” (прот. Павло Мельник, ієрей Ігор Івасютин); “Християни і мусульмани можливість мирного співіснування в правовому суспільстві” (прот. Юрій Близнюк, ієрей Петро Данильчик); “Православні та католики. Що нас роз’єднує” (прот. Ярослав Романчук, ієрей Андрій Григораш); “Православні та протестанти. Консерватори та ліберали віри” (прот. Андрій Шиманович, протоієрей Василій Паплик); “Недільна школа – фундамент Церкви Христової” (протодиякон Петро Лопатинський, керівник відділу недільних шкіл при Синодальному управлінні у справах молоді Наталія Ващенко).

4 лютого делегати з’їзду взяли участь у святковому богослужінні у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі.

З’їзд було продовжено презентацією організації “Пласт”. До слова були запрошені представник національної скаутської організації України Анатолій Костенко, керівник центрального штабу “Правого сектору” Василь Лабайчук, керівник організації “Правого сектору” в Києві Володимир Загазей.

З’їзд зібрав понад 200 представників православних молодіжних організацій, духовно-просвітницьких центрів, молодіжних братств Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #молодь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: