Чому експерти радять поквапитися тернополянам, які планують купляти квартиру

07.02.2018 10:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Ціни на нерухомість на первинному ринку Тернополя зростають. Забудовники почали піднімати вартість одного квадратного метра житла у своїх новобудовах.

Експерти вважають, що в 2 половині 2018 року ціни на нерухомість досягнуть докризового рівня, так що тим, хто бажає зробити інвестицію, варто поквапитися.

Віктор Несін, що займає пост голови національної ради Ріелторської палати України, заявляє, що з другої половини 2017 року-початку 2018 слід чекати поступового зростання цін на житло. Згідно з думкою експерта, є всі шанси, що в другій половині 2018 року ціни на нерухомість таки досягнуть докризового рівня.

Проаналізувавши ринок за останніх півтора місяця, ми бачимо, що зараз у Тернополі зберігається тенденція до подорожчання вартості житла на первинному ринку. Це пов’язано із зміною вартості будівельних матеріалів, а також підвищенням зарплат.

Тернопільські забудовники кажуть, зараз дуже великий відтік працівників – люди виїжджають на заробітки за кордон, тому місцеві будівельні організації просто змушені збільшувати заробітну плату працівникам. Посприяло цьому введення безвізу. А ще зріс рівень мінімальної зарплати, відповідно до цього й будівельники очікують збільшення зарплат.

Проаналізувавши ціни будівельних фірм Тернополя, бачимо, що дехто вже підняв їх, інші – готуються до цього.

Ще одна передумова – подорожчання металу, що використовується для виготовлення залізобетонних конструкцій. На черзі – підвищення цін на інші будматеріали.

Саме тому тернополянам, які хочуть придбати нерухомість, варто поквапитися. Зовсім скоро ціни на омріяне житло можуть значно зрости.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі