Тернополянин підкорив найвищу вершину Атлаських гір

06.02.2018 10:43   Джерело: За Збручем
Опубліковано : Новини Тернопілля

Тернополянин Андрій Пелех зійшов на найвищу вершину Атлаських гір і Марокко – гору Тубкаль, - пише За Збручем.

Про це повідомив у Фейсбуці відомий мандрівник Роман Задорожний.

“Вітаємо його із ще одним сходженням і дякуємо за чудове привітання до Дня друзів!” – написав він.

Довідка

Гора Тубкаль розташована в західній частині гірського хребта Високий Атлас, що в Атлаських горах, на території області Марракеш — Сафі, на кордоні з областю Сус — Масса, за 60 км на південь від міста Марракеш, в однойменному національному парку. Гора розташована серед порізаного ущелинами скелястого ландшафту, в якому виділяються й інші схожі і дуже високі вершини. Взимку на Тубкаль лежить сніг і він стає центром гірськолижного спорту, проте до літа сніг повністю тане.

Серед альпіністів вершина часто використовується для тренування перед сходженням на вершини подібних висот без використання кисневих масок, в умовах розрідженого повітря. Крім того з вершини відкривається захоплююча панорама навколишньої місцевості, а при ясній погоді можна побачити навіть початок пісків пустелі Сахари.

Висота гори 4167 метрів над рівнем моря. Відносна висота — 3755 м. За відносною висотою ця вершина займає 36-те місце у світі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: За Збручем  

Коментарі