Група політичних невдах продовжує рейдерське захоплення партії «Сила людей»

05.02.2018 23:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Антон Веселий

Група рейдерів під керівництвом колишніх депутатів міської ради Тернополя Івана Сороколіта та Ігоря Турського продовжує процес рейдерського захоплення тернопільської партії «Сила людей. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Тернопільської обласної організації партії «Сила людей» Андрій Палюх.

Керівник місцевого осередку «Сили людей» детально розписав, як рейдерська група «Сороколіта-Турського» намагається взяти під контролю партію.

Рейдерська схема Турського-Сороколіта

Існує міська партійна організація «Сила Людей», яка створена ще у 2014 році. Партія брала участь у місцевих виборах. В подальшому до неї долучилося ще десятки людей. 

І ось, з 26 жовтня 2017 року включається рейдерська команда на чолі з Сороколітом та Турським. 

Невідомі люди з рейдерської команди «Сороколіта-Турського» починають через Київ (УВАГА, нові члени тернопільської обласної або міської організації мають вступати через Тернопіль) вступати у партію «Сила Людей», ніхто з даних людей не підтримує жодних контактів з місцевою командою партійців (хоча саме місцева команда має дати згоду на їх вступ у партію).

Рейдери вступають у партію таким чином, щоб не привертати уваги, а саме протягом місяця вступають наступні особи: Войцишин Юрій, Щур Світлана (помічниця Сороколіта-Турського), Волянська Олександра, Шуляр Світлана (сестра Сороколіта), Кулик Ігор (помічник Сороколіта), вступає Різник Олег (кум Сороколіта), вступає Чорненький Михайло (бувший свободівець, товариш з Сороколітом).

Завдання у них тихенько чекати відмашки своїх «ватажків» Сороколіта та Турського. Вже 15 січня 2018 року під овації рейдерської команди, заручившисьпідтримкою обведеною «круг пальця» громадськістю, мали б увійти у гру рейдерського захоплення самі «ватажки». Що і відбулося.

Тобто планувалося, що 15 січня буде піком рейдерської атаки, коли Сороколіт і Турський мали стати лідерами тернопільської «Сили людей» під схвальний «одобрямс» партійців (а насправді, їхніх же помічниць, сестер та кумів).

Актив «Сили людей» відбиває рейдерську атаку 

Однак, проти виступив дійсний актив «Сили людей», люди, які розбудовували партію з 2014 року.

Читайте також

Тернопільський актив «Сили Людей» виступив проти політичних рейдерів Сороколіта та Турського (Документи)
Скандальні депутати-корупціонери вступили в антикорупційну «Силу Людей»?
Сороколіт та Турський методом регіоналів пробують рейдернути партію «Сила Людей» у Тернополі, – Андрій Палюх

Вони категорично виступили проти того, аби будувати нову політику старими, протертими депутатами-вигнанцями. Було опубліковано офіційний лист-звернення з вимогою зупинити рейдерське захоплення партії, людьми для яких «Сила людей» потрібна лише як трамплін, щоб знову отримати депутатський мандат.

Отримавши несподіваний для них опір, рейдерська група «Сороколіта-Турського» почала активну інформаційну атаку на Андрія Палюха та справжніх представників партії «Сила людей».

Інформаційна атака рейдерської групи «Сороколіта-Турського»

Рейдери почали цькувати некоректними дописами у соцмережі і звичайно важкою артилерією, незареєстрованими сайтами, на які неможливо звернутися до суду, також сайти належать рейдерам.

Тут теж використовуються типові для рейдерства інформаційні методи:  сіяння сумніву в легітимізації голови Тернопільскої обласної організації «Сили Людей», хоча офіційні документи чітко вказують, що Андрій Палюх є головою обласної оргагізації.  

Рейдерство - це, звичайно, дороге задоволення, так що очевидно посіпаки Сороколіта та Турського, отримують великі гонорари за свої послуги. Так у Тернополі запрацював маховик рейдерського угрупування. Цікаво наскільки він великий і хто ще проявиться у гоп-компанії рейдерів Івана Сороколіта та Ігора Турського, що «йдуть по головах» усіх без перебору і колег депутатів, і громадськості.

Рекет поєднаний з корупцією

Також Андрій Палюх відкрито звинуватив рейдера Сороколіта у рекеті підприємців, яким він займався на посаді голови комунального підприємства «Тернопіль Інтеравіа» (яке займається встановленням камер відео нагляду).

Скажімо, на початку 90-х рекетири приходили до підприємців та вимагали, щоб підприємці за свій власний кошт оплачували певні послуги за спокійне продовження бізнесу. Сьогодні термін «рекет» модернізувався. Для прикладу, колишній керівник комунального підприємства Іван Сороколіт, який приходить до підприємців з погрозою, що не підпише, наприклад, продовження комунальної оренди, але пропонує послугу. Якщо підприємець купить на вказаній фірмі (фірма, звичайно, належить Сороколіту) камеру спостереження за власний кошт та встановить в певному місці і передасть на баланс певному підприємству, тоді все буде добре. Тобто продовжиться оренда і буде лояльність керівництва комунального підприємства.

Ось де проходить тонка, практично невидима, грань - рекет чи зловживання посадовим становищем? Тобто бачимо модернізацію терміну рекет. 

Це повідомлення Андрія Палюха буквально «підірвало» тернопільські соцмережі. Політик не лише назвав рейдерів - рейдерами, але й відкрито звинуватив рейдера у рекеті. Він підтвердив інформацію про корупційні дії Сороколіта та Турського, яку вже неодноразово озвучували у журналістських розслідуваннях. Очевидно настав час, щоб сучасними рейдерами та рекетирами зайнялася поліція.

Нагадаємо, Тернопільська міська виборча комісія позбавила депутатських мандатів Ігоря Турського, Романа Навроцького та Івана Сороколіта. Відповідне рішення ТВК прийняла у результаті народної ініціативи з відкликання депутатів, яких зі скандалом вигнали з ВО «Свобода». За відкликання депутатів проголосувало 11 членів ТВК. Згодом на сесії міської ради Тернополя, вищезгаданих осіб офіційно позбавили депутатства. Ще раніше ВО «Свобода» виключила з фракції трьох депутатів – Сороколіта, Турського та Навроцького за зраду партійних принципів та підозри у корупційній діяльності.

Вони ж спробували повернути собі мандати через суд, однак безрезультатно. Тернопільський адміністративний окружний суд відхилив позови вигнаних зі ВО «Свобода» та позбавлених депутатського мандату Ігоря Турського, Івана Сороколіта та Романа Навроцького.

За матеріалами ФБ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі