У Тернополі замість приватних маршруток куплять 40 муніципальних автобусів

Опубліковано:
5 Лютого, 2018

Тернопільська міська рада дала зелене світло створенню муніципальної транспортної компанії.

На сесії 2 лютого депутати дозволили укласти договір лізингу КП «Тернопільелектротранс». Відповідно до нього, обласний центр розпочинає процедуру закупівлі сорока міських автобусів.

У міській раді прокоментували, що такий крок є першим на шляху до створення єдиної муніципальної транспортної компанії Тернополя. 

«Ми плануємо придбати 40 низькополих або напівнизькополих автобусів, які розраховані на 80-100 місць. Певну кількість автобусів плануємо закупити у першому півріччі. Якщо вдасться знайти, то закупимо весь необхідний транспорт ще до кінця року», – зазначив міський голова Сергій Надал.

Читайте також

Приватні перевізники хотіли «нагнути» тернополян. Не вийшло
Не всі водії маршруток видають квитки з валідаторів
Тернополяни міські маршрутки порівнюють з польськими автобусами

Як повідомляла IA ZIK, у Тернополі триває процес реформування громадського транспорту, розірвання угод з приватними перевізниками і створення єдиної муніципальної транспортної компанії.

Два тижні тому міська рада попередила всіх перевізників про рішення розірвати з ними угоди, оскільки вони не виконують умов договорів і саботують запровадження електронної системи розрахунку.

1 лютого в міськраді повідомили, що на час створення муніципальної транспортної системи уклали з перевізниками додаткові угоди.

Автоматизовану систему обліку оплати проїзду в громадському транспорті Тернополя запровадили 2 січня.

Пасажири здійснюють оплату електронними проїзними або «Соціальною картою тернополянина», а водії зобов’язані видати квиток з допомогою валідатора.

Водночас можна сплачувати готівкою, при цьому вартість проїзду на 1 грн дорожча – 5 грн у маршрутці й 4 грн у тролейбусі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #валідатор, #маршрутка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #транспорт
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: