У грудні минулого року повідомляли про кримінальну пригоду з дещо комічним змістом – на Шумщині чоловік викрав трактор, щоб почистити від снігу село. Проти нього завели кримінальне провадження і, відповідно до санкції статті Кримінального кодексу, за скоєне загрожували серйозні неприємності. Як усе завершилося?

У середині січня Шумський райсуд виніс винуватцю вирок. Андрій Миколайович (так звати цього чоловіка), за віком уже пенсіонер і вперше потрапив на лаву підсудних. Він повністю визнав обвинувачення у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненим з проникненням в приміщення. Варто зауважити, що таке діяння   карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Читайте також

На Тернопільщині чоловік викрав трактор, щоб почистити село від снігу

Так от, чоловік пояснив, що й справді вранці 10 грудня, побачивши, що село потопає у снігу, пішов до гаража Великодедеркальського ККП, завів трактор Т – 40М і гайда розчищати дорогу. Жодного злого умислу  не мав, а навпаки – хотів зробити добре. Річ у тім, що чоловік раніше працював на цьому тракторі і сподівався, що найближчим часом знову сяде за його кермо. До речі, директор ККП у судовій залі підтвердив слова обвинуваченого, мовляв, й справді той раніше працював й знову просився на роботу. Однак станом на 10 грудня не перебував з комунальним підприємством у трудових відносинах.

І ще колишній керівник обвинуваченого просив суд суворо не карати чоловіка, бо жодної шкоди він не заподіяв.

Зважаючи на таку позицію потерпілого та інші пом’якшуючі обставини, суд вирішив не позбавляти чоловіка волі і призначив йому покарання з відстроченням виконання вироку та встановленням випробувального терміну на рік. Отож, якщо за цей час він не утне чогось нового поза законом, то й уникне реального покарання.

Ольга КУШНЕРИК

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #викрав, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #прибирання, #сніг, #тернопіль, #тернопільські новини, #трактор, #шумськ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: