В Тернополі діє небезпечна секта, про яку влада Німеччини застерігає своїх громадян

02.02.2018 13:43   Джерело: Свобода
Опубліковано : Новини Тернопільщини

«Апостол» Мунтян потерпів крах в Європі: влада і  ЗМІ називають його шарлатаном» – такі заголовки преси супроводжували візит лідера «Духовный центр «Возрождение» Володимира Мунтяна в Німеччину, передає сайт «Facenews». 

Вітчизняний інфопростір вже давно рясніє повідомлення про раніше засудженого за майнові злочини псевдоапостола Мунтяна та його секту «Духовный центр «Возрождение». Саме так, російською, слід іменувати бізнес-проект, який, насправді, не має нічого спільного ні із здоровим глуздом,  ні власне пошануванням Бога чи релігією, зокрема. Після Сандея Аделаджі здавалося б люди повинні назавжди відмежуватися від сумнівних посередників між грішним світом та раєм неземним, однак і у цьому випадку давнє правило «святе місце пусткою не буде» спрацювало. «Будь-хто може втратити самоконтроль, коли самопроголошені посланці Бога за допомогою масових молінь хочуть вилікувати рак чи звести на ноги людей в інвалідних візках. Вони жахливим чином грають на надіях и боязнях людей», — попереджує жителів Берліна заступник бургомістра адміністративного округу Нойкельн Фалько Ліке.

Коли у Німеччині при появі горе-проповідника всі забили на сполох, то у Тернополі і області (увага!!!) більше року «мунтянівські єпископи» безперешкодно заманюють потенційних ЖЕРТВодавців  у конференц-зал готелю «Тернопіль», обіцяючи не тільки здоров’я, а й  багатство, красу  чи славу з рук Мунтяна. «Піднімає  паству Мунтяна» на Тернопільщині 30-річна жителька Дніпропетровської області Марина Гаврилова, і не безуспішно.

Понад 150 довірливих  наших земляків (серед яких невдовзі будемо говорити про ошуканих) славлять  Мунтяна і регулярно їздять на шабаші ДЦ «Відродження» в Київ.

На одному із таких зібрань, родина з Польщі під дією гіпнозу добровільно «пожертвували» Мунтяну все своє майно вартістю понад 470 тис. євро https://antikor.com.ua/articles/216936-ukrainskij_moshennik_vladimir_muntjan_iz_sekty_tsentr_vozrohdenie_lishil_poljskuju_semjju_470_tysjac. Згодом, прийшовши до тями потерпілі зажадали повернути своє майно,  однак шахраї повертати ласий шматок відмовились. Попереду довгі і виснажливі судові засідання, а у пам’яті ошуканих людей лише кілька хвилин екстазу від уявного зцілення.

За інформацією видання, Гаврилова навіть намагалася зареєструвати осередок структури в органах влади, щоб  посилити місіонерську роботу. Однак, на заваді стало те, що ще у 2013 році  Українська міжцерковна рада,  яка об’єднує християнські організації протестантського спрямування, зробила офіційну заяву, у якій закликала «всіх християн в Україні і за її межами, а особливо керівників церков бути обережними і, маючи страх Божий, застерегти себе і ввірених їм людей від впливу Мунтяна», таким чином засудивши діяльність секти ДЦ «Відродження». Раніше піддали осуду діяльність «апостола» Всеукраїнський союз церков ХВЄ, Об’єднана церква ХВЄ в Республіці Білорусь, а також Об’єднання незалежних харизматичних християнських церков України (повного Євангелія). Окрім того, за висновками фахівців, «Відродження» застосовує до адептів маніпулятивний вплив, який може зашкодити психічному здоров’ю людини, спричинивши нервові розлади чи інші важкі психічні захворювання.

Втім, заслуги Гаврилової не залишились не поміченими  і подейкують, що саме остання готувала вояж «посланника Божого» в Німеччину, організувала ефір на радіостанції «Русский Берлин», домовилася про оренду залу за 26 тис. євро, і на передодні «служіння на зцілення» зібрала прес-конференцію (чомусь переважно за участю російських ЗМІ у Німеччині, які в один голос славили Мунтяна, коли впливові німецькі мас-медіа  попереджали про можливе ошуканство з боку «апостола»).

Бізнес Мунтяна давно процвітає в Україні на горі та безнадійності людей, які страждаючи хапаються за соломинку, а віднедавна і в Тернополі. У світі чимало пройдисвітів, але у «апостола»  і його ставлеників із етикою та людяністю схоже не склалось взагалі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Свобода  

Коментарі