Тернополяни фотографують і спостерігають унікальний місяць (Фото)

Опубліковано:
1 Лютого, 2018
Вчора 31 січня увага любителів космічних явищ була прикута до подій, які оголосили заздалегідь – люди у різних куточках планети спостерігали унікальні астрономічні явища: місячне затемнення, кривавий місяць, супер-місяць та блакитний місяць. Затемнення демонстрували в он-лайн режимі космічне агенство NASA, тому і в день можна було спостерігати це природне явище – 77 хвилин сонячне проміння не потрапляло на його поверхню, хоча місяць не зник, але був темно-червоним. 

 
Ввечері над Тернополем місяць піднявся у всій своїй повній красі. А небо було, як на замовлення чисте. У мережі Фейсбук тернополяни діляться враженнями та світлинами космічного сусіда. Коментує Тетяна Свинарик-Іващенко, астрофотограф любитель: “Насправді дивиться в небо більше людей, ніж знімає, бо техніка це така штука, що не кожен собі може дозволити, особливо, якщо це гарна техніка. Є люди, які роблять фото планет і зірок набагато крутіше, ніж я, але таких у Тернополі двійко-трійко…”. До речі, у Тернополі налагоджено виробництво телескопів, тому кожен може долучитися до спостереження за небом було б бажання.
 
null

Фото: Анна Золотнюк

 

null

Фото: Анатолій Даутов

 

null

Фото: Тетяна Свинарик-Іващенко

 

null

Фото: Тетяна Свинарик-Іващенко

 

null

Фото: Тетяна Свинарик-Іващенко

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #затемнення, #місяць, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: