Після затримання тернопільських активістів на вимаганні хабара, на них «полились» заяви

Опубліковано:
1 Лютого, 2018

Прокуратура Тернопільської області затримала адвоката (колишнього правоохоронця), який разом із двома активістами Олексієм Станьком та Михайлом Іваненком вимагали у підприємця 71 тисячу гривень, – пише Сорока.

Як розповіли у прокуратурі Тернопільської області, за ці кошти вони обіцяли, що не будуть перешкоджати будівництву в обласному центрі об’єкта малої архітектурної форми (кіоска). У випадку невиконання умов підприємцю погрожували знищити його особисте майно. Наразі триває розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст.189 КК України (вимагання за попередньою змовою групою осіб).

У зв’язку з тим, що справа стала доволі резонансною, працівники прокуратури провели брифінг, на якому розповіли представникам ЗМІ деталі кримінального провадження, а також продемонстрували відповідні відеоматеріали.

Читайте також

На Тернопільщині затримано адвоката, що разом з громадськими активістами вимагали 71 000 грн у підприємця

– 26 жовтня 2017 року до органів прокуратури звернулась людина, яка більше семи років працювала за кордоном. Вона приїхала сюди та хотіла розпочата свою справу. Для цього виготовила всі необхідні документи і почала бізнес. Незабаром кожна конструкція МАФу була повалена, фундаменти були розвалені невідомими особами. Через деякий проміжок часу ці особи самі прийшли до підприємця і сказали, що будь-які роботи він буде виконувати виключно за оплату 2,5 тисячі доларів. Також вказані особи зустрічались і погрожували дружині потерпілого, говорили, що ніяких робіт не буде, поки він з ними не розплатиться, – розповів заступник прокурора Тернопільської області Мукан Ігор Ярославович.

За зверненням потерпілого, 26 жовтня 2017 року слідчим відділом прокуратури Тернопільської області розпочали досудове розслідування. 31 січня 2018 року вказані особи були затримані безпосередньо при отриманні неправомірної вигоди.

Працівники прокуратури пояснили, чому саме органом досудового розслідування стала прокуратура Тернопільської області, а не інші органи державної влади. Виявилось, що адвокат, якого затримали, є колишнім працівником правоохоронного органу Національної поліції.

– Особи неодноразово погрожували, що руйнування майна буде продовжуватись, якщо підприємець не заплатить 71 тисячу гривень. Усім фігурантам вже повідомлено про підозру. Матеріали кримінального провадження наразі ведуться проти трьох осіб, –  зазначив слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу прокуратури області Карпець Павло Володимирович.

На брифінгу працівникам ЗМІ продемонстрували відео, на якому видно, як зрізають металеві конструкції МАФу. Також працівник прокуратури показали відеозапис, у якому один з фігурантів у приміщенні магазину говорить про вимагання коштів та погрози знищення майна.

На сьогодні, після розголошення справи у місцевих засобах масової інформації, власники підприємств, установ та організацій перестали боятись та масово подають заяви на вказаних осіб щодо неправомірних дій. Уже задокументовано три подібних випадки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #активіст, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хабар
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: