На зелених шляхах Придністер’я розвиватимуть винний туризм

Опубліковано:
31 Січня, 2018

У Тернопільській області розпочинається реалізація проекту розвитку еко- та агротуризму туристичної дестинації “Тернопільське Придністер’я”, – пише zruchno.travel.

Території п’яти прилеглих до Дністра районів Тернопільської області охопить туристичний проект “Тернопільське Придністер’я”, який презентували в Тернопільській обласній державній адміністрації. Як повідомив один з розробників пректу, голова Української асоціації активного та екологічного туризму Сергій Підмогильний, ініціатива має на меті впровадження європейської моделі розвитку туристичних територій, завдяки створенню зелених шляхів (Greenways) у Борщівському, Бучацькому, Заліщицькому, Монастириському та Чортківському районах.

Читайте також

10 пам’яток Тернопільщини, які потрібно відвідати кожному
Незвичайні ракурси Тернополя – світлини, які здивували
Що подивитися на Тернопіллі: 5 небанальних маршрутів

За словами начальника відділу туризму Тернопільської обласної державної адміністрації Назара Яворського, проект розвитку активного агротуризму, екотуризму на туристичній дестинації “Тернопільське Придністер’я” дуже практичний, адже проектна група провела детальний аналіз території. За його результатами надано пропозиції експертів, де саме варто розвивати кемпінг чи відкривати екосадибу, прокат еко-спорядження, хостел, тощо.

Зокрема, власний проект із розвитку виноградарства та автентичної кухні в Монастириському районі представив співвласник компанії “Швейків ТМ” Андрій Закревський. В основі проекту – створення територій відпочинку, поєднаних із розплідниками винограда та плодово-ягідних культур.

“На цих територіях відбуватимуться щомісячні ярмарки вина та продуктів садівництва, щоб ті місцеві мешканці, які захочуть відроджувати виноробство, мали можливість продавати свій товар, а туристи мали можливість поласувати наші, місцеві напої та страви. Виноробство залучить нові потоки туристів на Монастирщину”, – зазначив Андрій Закревський.

Також вздовж маршруту “Тернопільське Придністер’я” передбачена наявність малої інфраструктури – місць для відпочинку, щитів з інформаційними таблицями єдиного взірця з графічними картами і логотипом маршруту. Мають також проходити спеціально прокладені велодоріжки, щоб створити безпеку для велосипедистів.

Коментуючи проект, голова Тернопільської ОДА Степан Барна заявив, що у поточному році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку планується фінансування кількох проектів, які спрямовані на приваблення туристів на Тернопілля. І стосується це не лише самого Дністра, а й облаштування інфраструктури до печер та замків.

“Ми напевно вперше говоримо про те, що за рахунок коштів, які в нас передбачені на ремонт доріг, а це майже 315 млн грн, частину з них можемо спрямувати на будівництво автошляхів в напрямку туристично-привабливих місць. Тому я хочу, щоб ми сьогодні перейшли в конструктивний формат, який дозволить нам перетворити туризм на елемент отримання ресурсів і дуже важливо, щоб проект “Тернопільське Придністер’я” був всеохоплюючим і не тільки торкався елементів сплаву на Дністрі, а й інфраструктури прилеглих об’єктів туризму”, – підкреслив очільник краю.

Фото: Pixabey, facebook.com/shveykiv.com.ua, oda.te.gov.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вино, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #турист
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: